Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă vineri 14 iunie, între orele 12.00 și 23.00, pentru mai multe județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud

În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei, și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Bistrița-Năsăud este și sub atenționare COD GALBEN hidrologic pe Someșul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, până la ora 12.00.

Atenționarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.