Începând din acest an, Spitalul Județean de Urgență Bistrița poate pregăti medicii rezidenți, întrucât Ministerul Sănătății a acreditat unitatea medicală în acest sens, alături de alte 40 de spitale din țară, atât din sistemul public, cât și din cel privat.

”Spitalul a fost acreditat pentru pregătirea în rezidențiat și a fost arondat Centrului Universitar Târgu Mureș. Astfel, medicii rezidenți din acest centru vor putea să vină să se pregătească la spitalul din Bistrița”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județan de Urgență Bistrița.

Pregătirea în rezidențiat se va putea face în 14 specialități medicale, după cum urmează: Anestezie și Terapie Intensivă, Boli infecțioase, Cardiologie, Chirurgie generală, Farmacie generală, Medicină de laborator, Medicină internă, Medicină de urgență, Neonatologie, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie și Traumatologie, Oncologie medicală și Psihiatrie.

Deși anul trecut nu a avut acreditare, la unitatea medicală din Bistrița au fost pregătiți doi medici.

”Chiar dacă anul trecut nu am fost acreditați, am avut doi medici care s-au pregătit în rezidențiat la noi. Au făcut solicitări și au avut aprobare de la Ministerul Sănătății, astfel că au putut să se pregătească la Spitalul Județean de Urgență Bistrița”, a mai adăugat Camelia Strungari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here