Noi acuzații de crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției, aduse de procurori lui Ion Iliescu

95

Ion Iliescu a ajuns marţi la sediul Parchetului General, el fiind citat în dosarul Revoluţiei. Fostului președinte al României i s-au adus noi acuzații de crime împotriva umanității.

 

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Ion Iliescu noi acuzaţii de infracţiuni împotriva umanităţii pentru fapte care ar fi fost comise între 22 şi 27 decembrie 1989

„Astăzi, pentru că au primit avizul de la preşedintele Johannis, i-au prezentat acestuia învinuirea şi din perspectiva evenimentelor din perioada 22-27 decembrie”Suntem în perioada unei analize a probatoriului, probabil ulterior ne vom hotărî dacă vom face sau nu declaraţii”, a declarat avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu.

 

Potrivit procurorilor, Ion Iliescu, în calitate de inițiator și coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) iar, mai apoi, în calitate de președinte al CFSN (care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist.

“Autoritatea lui Iliescu Ion, pentru toată perioada de după 22 decembrie 1989 orele 16:00, rezultă din multitudinea deciziilor acestuia, dintre care unele cu caracter strict militar. Printre aceste decizii se numără reactivarea general (r) Militaru Nicolae și numirea acestuia în funcția de ministru al apărării, schimbarea din funcție a general lt. Stănculescu Victor Atanasie, eliberarea din funcție a generalului Gușe Ștefan și numirea sa pe una inferioară, constituirea Tribunalului Militar Excepțional ce i-a judecat pe soții Nicolae și Elena Ceaușescu și aducerea din rezervă, respectiv numirea în funcții de comandă a mai multor generali”, precizează Parchetul General într-un comunicat.

 

Totodată, anchetatorii mai arată că “deciziile diversioniste au avut caracter general, fiind vizate toate centrele urbane importante ale României”.

„Acestea s-au materializat prin: deplasarea unor efective militare (eterogene, inclusiv din punctul de vedere al comenzii militare), complet echipate de luptă, inclusiv cu armament greu, în mod voit fără o eficientă coordonare, în interiorul marilor aglomerări urbane ale țării; darea de ordine privind deplasarea unor unități militare pe timp de noapte, fără asigurarea comunicării necesare cu celelalte unități militare dispuse deja în teren; solicitarea repetată prin intermediul TVR ca populația civilă, parțial înarmată, să participe activ la apărarea unor obiective urbane importante. Aceste acțiuni s-au desfășurat pe fondul psihozei teroriste generalizate indusă prin răspândirea în mod repetat a unor informații false privind acțiuni ostile, intense și diversificate, aparținând «dușmanului terorist». Informațiile au fost diseminate prin intermediul comunicațiilor militare și civile.

Aceste conduite au contribuit la survenirea unor consecințe deosebit de grave (numeroase pierderi de vieți omenești, vătămări corporale, fizice sau psihice, privarea gravă de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internațional a unor persoane, suferințe mari, distrugerea unor bunuri de patrimoniu)”, mai precizează anchetatorii.

 

Potrivit Mediafax, Ion Iliescu a părăsit sediul Parchetului după câteva minute fără a face declaraţii. La ieşire un protestatar i-a strigat „Criminalule,la puşcărie”.

 

Marius Vasilică

1 COMENTARIU

 1. Ma…. io zic sa-l punem ” la rotisor ” , sa-l ” perpelim ” … sa-i dam doar din cand in cand cate ” Kici vizet ” si sa-l ” frigem „… ! Ce ziceti ?
  Nu va este rusine ma… ca daca nu avea sange-n p… la revolutie sa preia , sa organizeze si sa conduca Revolutia si mai ales daca nu reusea, toti astia care va bateti astazi cu caramizile in piept astazi nu mai erati si Regimul dictatorial al lui Ceau … era „copil mic ” pe langa cel al lui Erdogan din Turcia !
  Nu sunt nostalgic fata de Ceasusescu si nici fata de Iliescu, dar intotdeauna, peste tot, oricare regim sta sa „cada ” … lasa si victime , laterale, verticale, orizontale si ” CO-LATERALE ” … ce dr.acu… !!!
  Daca la Revolutie Armata, Securitatea si celelalte forte militare n-ar fi pactizat cu „revolutionarii ” , nu erau de acord cu cele revendicate de ei si daca nu puneau „armele la rastel „… astazi toti acesti ” revolutionari ” erau „oale si ulcele „… !
  In orice Razboi, cad si sunt ucise si persoane care din intamplare se aflau acolo, fara nici o ” treaba ” … No haideti sa-i arestam si sa-i ucidem acuma, pe toti militarii care au „pus armele la rastel ” si NU v-au impuscat pe toti , ca toti au fost facuti de Regimul Ceau … si toti intr-un fel sau altul, au urmat linia lui politica , ptr ca n-aveau ” loc de intors „… !
  Daca nu terminati cu ” ma … mosi-to l-a schilodit pe tata si eu amu te znopesc in bataie pe tine si copiii tai „… violentele astea de prost gust niciodata nu se vor termina .
  Maaa… ” Popor care ne-am impuscat conducatorul in ziua de Sfant Craciun ” … , domnul Iliescu deja este un biet „batran ” ramolit , care deja „bate la Poarta Raiului ori a Iadului „… si astepata gata… gata … ” sa se deschida usa „… si voi musai vreti sa-l vedeti ” pe rotisor „… !
  Sa va fie rusine !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here