Președintele Klaus Iohannis a avut, astăzi, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare în legătură cu numele noului premier.  La finalul lor, șeful statului a anunțat că îl desemnează pe Nicolae Ciucă în funcția de premier.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, acesta find propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR.

„Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință, îl desemnez de pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere”, a mai spus Klaus Iohannis.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă spune că românii așteaptă stabilitate și soluții.

„Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării. Cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă un program de măsuri sociale, astfel încât să poată fi acoperite problemele legate de situația de criză în care ne regăsim. Sper că, începând de joi, să ne putem apuca de treabă”, a declarat premierul desemnat, Nicolae Ciucă.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.