Primăria Bistrița intenționează să majoreze cu încă două milioane lei bugetul alocat pentru contractul de lucrări aferent proiectului de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale Nr.1 din municipiu, întrucât, deși a fost scos la licitație de patru ori ori până acum, nu s-a prezentat niciun ofertant. O primă majorare a avut loc în luna iunie a acestui an, când consilierii locali bistrițeni au aprobat suplimentarea sumei alocate acestei investiții cu aproximativ două milioane lei. Noua majorare va fi supusă aprobării consilierilor locali în ședința ordinară care va avea loc joi, iar dacă proiectul va primi unde verde, față de suma estimată în 2017, investiția va costa cu 4 milioane de lei în plus.

În 2017, când consilierii locali bistrițeni au aprobat Studiul de fezabilitate aferent propiectului „Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială Nr.1”, de pe str. Independenței din municipiul Bistrița, investiția era estimată la 18.045.877 lei (cu TVA inclus), din care 13.532.786 lei era suma aferentă lucrărilor propriu-zise.

Contractul a fost scos la licitație, însă nicio firmă de profil nu s-a arătat interesată de executarea lucrărilor.

După aprobarea Studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic a fost inițiată procedura de atribuire a contractului de achiziție lucrări, dar nu s-a primit nici o ofertă. Procedura a fost reluată, dar nici de această dată nu au fost depuse oferte„, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre prezentat spre aprobare consilierilor locali în ședința ordinară a Consiliului Local care va avea loc joi.

În luna iunie a acestui an, aleșii locali au aprobat o primă majorare a investiției cu aproximativ două milioane lei, de la 18.045.877 lei (cu TVA inclus) la 20.000.925 lei (cu TVA inclus). Din acest total, peste 15,2 milioane lei sunt alocați lucrărilor propriu-zise. Nici de această dată însă, nu a fost depusă vreo ofertă.

Cu noile valori aprobate a fost reluată de două ori procedura de atribuire a contractului de achiziție lucrări, la care nu s-a prezentat  niciun ofertant. 

În această situație s-a solicitat proiectantului revizuirea proiectului tehnic prin actualizarea documentației economice.

În urma actualizării documentației economice, beneficiarul are obligația de a actualiza corespunzător devizul general„, precizează municipalitatea în expunerea de motive.

Noua majorare a investiției, cu încă aproximativ două milioane lei, duce totalul la peste 22,7 milioane lei, din care aproape 18 milioane lei sunt bani alocați lucrărilor propriu-zise.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Școlii Generale nr. 1 din Bistrița este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritată 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Potrivit proiectului, vor fi reabilitate corpul de clădire în care funcționează clasele I-IV și cel în care funcționează sala de sport, care vor fi și modernizate și dotate cu echipamente IT, conectate la internet și dotate cu mobilier specific desfășurării activităților școlare. Totodată, vor fi create facilități pentru persoanele cu dizabilități. În plus, proiectul prevede construirea unei săli de sport noi, care să asigure desfășurarea activităților sportive de un număr cât mai mare de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here