După ce pe 18 octombrie poliţiştii şi inspectorii Gărzii Forestiere au aplicat, în urma controalelor efectuate pe Valea Bîrgăului, amenzi în valoare de 11.000 lei şi au confiscat aproximativ 33 m.c cubi de material lemnos, ieri, pe 19 octombrie au depistat alte nereguli. În curtea unei locuinţe din Bistriţa Bîrgăului, oamenii legii au descoperit câţiva zeci de metri cubi de lemn, proprietarul neavând documente de provenienţă legală.

 

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, la data de 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice împreună cu polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile pe Valea Bîrgăului, pentru combaterea delictelor silvice.

În urma controalelor efectuate, a fost constatată și aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 lei. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 37,318 mc de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 8.300 lei„.

Potrivit sursei citate, materialul lemnos confiscat a fost deținut în curtea unei locuințe de pe raza comunei Bistrița Bîrgăului, fără documente de proveniență legală.

Conform surselor Gazeta de Bistriţa, în cauză ar fi vorba chiar despre un angajat al Ocolului Silvic Bistriţa Bîrgăului.

 

6 COMENTARII

  1. Poi Laba cu Vicele o furat 300 de metri cubi din Corca si nu au nimic si la oamenii din sat le ia lemnu din ocol. Zice Labă ca nu ei o stampilat actele ca homalău o facuto umblă ştampila ca ciocanele de marcat prin sat sau ca ştampila de la alegeri?

  2. Să-l întrebe consilierii pe VICELE din BISTRITA BARGAULUI cine a pus ștampila primariei pe cererea de lemn din CORCA. Cerere făcută pe persoana fizica din pădurea Comunei BISTRITA BARGAULUI, cerere pe 300mc si 100 mc furați. PRIMARU zice ca VICELE a pus ștampila. Vor zice ei la TRIBUNAL caci n-o pot musamaliza. Stie prea multa lume. Cheț! Cheț! Cheț! Afara din comuna fost VICE.

  3. Că merge romanul după un cărucior de lemne defriseaza padurea.
    Dar statul care vinde străinilor mii de hectare de pădure nu e problema că doar e de băgat bani la buzunar.

  4. Ar trebui mers la Barou de Avocatură BISTRITA și reclamat avocatu minune care a umblat cu șpagă in BISTRITA BARGAULUI la consilieri sa voteze desființarea OCOLULUI SILVIC și desfacerea contractelor de muncă a tuturor personalului dupa nu nu plac al lui si al primarului. Avocatu minune a sunat consilieru cu pricina si la certat, caci vezi doamne de ce la dat de gol si a zis ca ia propus bani pt.vot. Rușine de avocat spagar!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here