Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța se va extinde și moderniza, devenind cea mai mare bază militară NATO din Europa. Proiectul este evaluat la 2,7 miliarde de dolari.

Noua bază militară va acoperi o suprafață de aproximativ 3.000 de hectare și va depăși în dimensiuni baza aeriană Ramstein din Germania, care ocupă aproximativ 2.000 de hectare.

În plus față de facilitățile militare, baza de la Kogălniceanu va include școli, grădinițe, magazine și chiar un spital, având capacitatea de a găzdui 10.000 de militari și familiile lor.

NATO a inițiat construcția unei rețele de patru grupuri tactice de luptă multinaționale în cadrul Prezenței Avansate Consolidate (EFP) în regiunea Mării Baltice după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014. În urma invaziei rusești din Ucraina în februarie 2022, Alianța a consolidat aceste misiuni și a înființat alte patru grupuri tactice în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. Franța este țara-gazdă pentru grupurile din România, iar Belgia, Luxemburgul, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia și Statele Unite contribuie cu forțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.