Năsăudeanul Mihai Ban a urcat pe podium la Campionatul Mondial de Rally Raid

118
Sursa fotogragiei: Pagina de facebook Claudiu Barbu
Echipajul României la Clasa T2.2, formată din năsăudeanul Mihai Ban și Claudiu Barbu, în Campionatul Mondial de Rally Raid, Etapa IX-Baja Polonia, s-a ales cu locul lll și totodată, aceștia au obținut puncte FIA. Componenţii echipajului au ales parcursul strategic în detrimentul adrenalinei.
România a fost reprezentată la Campionatul Mondial de Rally Raid, Etapa a IX-a, Baja Polonia, de către echipajul format din năsăudeanul Mihai Ban și Claudiu Barbu, evenimentul a avut loc în acest weekend.

 

Sursa fotografiei: Pagina de facebook Claudiu BarbuSursa fotografiei: Pagina de Facebook Claudiu Barbu

”Locul III obtinut de Echipajul Romaniei la Clasa T2.2 in Campionatului Mondial de Rally Raid, Etapa IX – Baja Polonia! Am ales parcursul strategic in detrimentul adrenalinei. Si am ales bine. Prima etapa in care am obtinut puncte FIA”, scrie Claudiu Barbu pe pagina sa de Facebook.

Claudiu Barbu a mai precizat că dacă avea puțin ajutor și din partea mașinii, punctajul putea să fie diferit. Cu toate acestea, Claudiu spune că este mândru de rezultatul obținut.

Sursa fotografiei: Pagina de Facebook Claudiu Barbu40637442_2043918192585855_2809360717021446144_n

”Mihai a stiut sa ma tempereze in momentele in care exageram putin (nu si-a tasat mai mult de trei vertebre), dar si sa ma „injecteze” pentru a nu risca timpii maximali. Totul pe o navigatie impecabila si un ton desavarsit – ingrediente cheie pentru obiectivul propus. Putin mai mult ajutor si din partea masinii, si rezultatul ar fi fost altul. Dar cu cea mai „batrana” masina dintr-un Campionat Mondial, si un singur om la asistenta, Paul, care a substituit cei 5 tehnicieni ale celorlalte echipaje, nu poti considera decat ca ai motive sa fii mandru de rezultat. Al doilea nostru tehnician, Gabriel, a ramas in tara pentru a pregati RZR-ul Polaris, cu care, incepand de marti, vom concura la cea mai lunga cursa din national: 1.500 km. In acest moment, suntem in drum spre tara, sperand ca vom parcurge cei 2.000 km in timp util.
Pana la urma, asta inseamna TRANSCARPATIC: trecem Carpatii, orice-ar fi!                     

Si pentru ca suntem neobositi, sambata vom pleca direct spre Turkmenistan, raliu ce reprezinta un adevarat test pentru DAKARUL ce va urma”, a precizat Claudiu pe pagina personală de Facebook.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here