„Nana” se apropie de sfarsit, Calian respira linistit

Celebrul dosar de trafic de persoane supranumit „Nana Club”  se apropie de final,  miercuri 13 martie avand loc ultimul termen in fata instantei de judecata clujene. La aceasta data in fata judecatorului Tribunalului Cluj au dat declaratii ultimii doi martori, fiind  vorba despre patronul clubului Diesel, Mircea Buteanu si un alt om de afaceri clujean, dar si o fosta angajata care a lucrat in acea perioada la club.  Judecatorul Luminita Firicel urmeaza in scurta vreme sa se pronunte cu privire la schimbarea incadrarii juridice cerute de avocatul Nataliei Strechi, cat si cu privire la achitarea sau condamnarea acesteia.

Ultimul termen al dosarului „Nana Club” s-a desfasurat miercuri 13 martie, in fata judecatorului avand loc ultimele audieri de martori referitoare la activitatea clubului condus de catre Natalia Strechi. Aceasta din urma a fost acuzata si trimisa in judecata sub acuzatia de trafic de persoane, la dosar existand mai multe fete care s-au constituit parti vatamate si care au acuzat-o de faptul ca le-ar fi obligat sa se prostitueze.
Asteptand pe holul Tribunalului pentru a i se lua marturia, Mircea Buteanu, patronul clubului Diesel, a declarat pentru Gazeta de Cluj ca initial a crezut ca va trebui sa se prezinte la un alt proces si ca nu credea ca va fi chemat la „Nana”.  Mircea Buteanu ne-a marturisit faptul ca a frecventat de cateva ori localul Nataliei Strechi dar nu crede ca acolo s-ar fi desfasurat vreo activitate asemanatoare prostitutiei. Acesta a declarat ca in local erau prezente fete frumoase, alaturi de care se putea purta o discutie civilizata si care nu erau sumar imbracate, si a mai indicat faptul ca preturile localului erau destul de ridicate.  “Se intampla ca, pentru invitati mai speciali, sa am si eu nevoie de dame de companie, a caror misiune era de a fi agreabile, nu neaparat de a intretine sex cu ei. Sunt practici normale in orice loc civilizat, pentru a face sederea unor vedete cat mai agreabila”, a declarat Mircea Buteanu. Tot referitor la damele din local, omul de afaceri a mai declara ca intre acestea existau si “fete de proasta calitate”, mergand mai departe si indicand faptul ca Anca Monica Boiciuc, una dintre fostele animatoare care s-a constituit parte civila, ar fi fost si hoata, furand de la o petrecere la care a participat, fapt pe care i l-a semnalat si Nataliei Strechi. “S-au mai intamplat si lucruri regretabile, cand fetele chemate nu au avut un comportament civilizat sau au furat de la petrecerea la care erau invitate, cum a fost si cazul unei reclamante prezente aici”, a aratat Mircea Buteanu.

S-a cerut schimbarea incadrarii faptei

Anca Monica Boiciuc,fosta animatoare care s-a constituit parte civila, si despre care patronul Diesel a declarat ca era si hoata,  a povestit judecatorului Luminita Firicel despre modul in care a ajuns sa lucreze in local si despre ce activitati presta acolo. Aceasta a povestit ca ea avea misiunea de a creste consumului de bauturi alcoolice, ale caror preturi erau ridicate, si ca trebuia sa presteze servicii sexuale clientilor localului.
Marin Iliescu, avocatul Nataliei Strechi a cerut in fata instantei schimbarea incadrarii juridice  a faptei pentru clienta sa, cerand proxenetismul in locul traficului de persoane. Cu privire la aceste aspecte instanta se va pronunta cat de curand, atunci cand cel mai probabil vom avea si parte de un verdict pe fond pentru Natalia Strechi. Cu toate acestea, este doua chestiuni raman neelucidate, care arunca o umbra de indoiala cu privire la adevaratele motive din spatele acestui controversat dosar.  Ramane interesant motivul pentru care instanta a dispus derularea procesului cu usile inchise, motivul formal fiind faptul ca in cauza partile vatamate ar fi fost minore la momentul functionarii clubului. Diverse surse sustin faptul ca adevaratul motiv ar fi evitarea vatamarii imaginii mai multor persoane importante care ar fi trecut pragul localului, scenariu plauzibil din mai multe motive. In primul rand, este de remarcat faptul ca la termenul anterior instanta a decis ca audierea deputatului Petru Calian nu ar mai fi necesara, lucru cel putin suspect din moment ce exact politicianul Calian declara in faza de inceput a dosarului faptul ca el, se intalnea cu fetele de la “Nana Club”  doar in scopuri profesionale. Mai precis, acesta ar fi facut un sondaj despre prostitutia din oras pentru un eventual proiect legislativ, o declaratie care nu se vroia comica dar care a fost savurata de toata societatea clujeana. In aceasta ordine de idei, este de luat aminte si cele spuse de omul de afaceri Mircea Buteanu, care ne-a declarat ca numele “VIP”-urilor aparute in dosar nu reprezinta nimic in comparatie cu adevaratele personaje importante care au vizitat clubul Nana, dar a caror identitate s-a ferit sa o divulge.
In rechizitoriul de la dosar s-a aratat faptul ca mai multe personalitati clujene si nu numai au fost clientii lui Natalia Strechi. Printre acestia procurorii au indicat faptul ca au fost si nepotul lui Silviu Prigoana, Daniel Prigoana, patronul firmei de materiale de constructii Sanvel, Gabriel Silvesan, fiul patronului de la Hotel “Rimini”, Andrei Fatol, unul dintre administratorii clubului “Obsession”, Carol Lang, arhitectul Marius Ardelean, autorul contestatului proiect „Pellicer” de la Olympia Business Center de pe Dorobantilor, rusul Sergey Pashanin, directorul general adjunct al combinatul Mechel, comisarul sef al IPJ Cluj, Ciorba Zaharia, sau cantaretul Tudor Chirila. Trebuie mentionat faptul ca lista poate continua, din moment ce din randul celor 80 de martori, clienti si animatoare, doar o parte a numelor au fost facute publice.

Declaratiile de la termenul anterior
La termenul din 14 februarie, de Valentines Day, au fost chemati pentru a da declaratii atat simplii angajati ai localului, cum este cazul barmanitei Simona, cat si fete cunoscute mediului public, cum ar fi consilierul judetean din partea PNL Mihai Szeplekan sau omul de afaceri Dan Danci. Inainte de a intra in sala de judecata, acesta a declarat ca localul despre care procurorii sustin ca ar fi fost un bordel nu era altceva decat un club normal si nimic mai mult. „ Am fost acolo odata cu ocazia unui majorat. Nu era nimic neobisnuit sau care sa duca la concluzia ca acolo s-ar practica prostitutia.” a declarat Dan Danci pe holurile tribunalului. In contradictie cu cele spuse de catre omul de afaceri apar declaratiile uneia dintre martorele de la dosar care s-a constituit parte vatamata, a carei declaratie de la dosar arata ca acesta a trecut de mai multe ori pe la club. „A aparut un domn Dan, despre care am inteles mai tarziu ca este directorul de reteaua de telefonie mobila Orange din Cluj-Napoca, care dupa ce m-a vazut m-a abordat cerandu-mi sa ma duc cu el in separeu ca doreste sa ma cunoasca mai bine. Numitul Dan si-a afirmat in separau dorinta de a ma cunoaste mai bine, spunandu-mi ca el este casatorit, dar ii place sa se distreze, ca ii place viata si daca se poate sa ne mai intalnim si sa-i las numarul meu de telefon. Acesta mi-a aratat poze pe telefonul mobil cu cei doi copii ai sai si m-a laudat ca arat bine”, spune P. Ioana. Declaratia ei este „intarita” de un alt martor din dosar, barmanul Lucian Jimboreanu. „Si acesta statea cu fete la consumatie. Mi s-a adus la cunostinta ca se numeste Danci Calin Dan“ declara martorul in dosar.

Sabin Ripan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.