Sursa foto: Bistriteanul.ro.

Pentru finanțarea din bugetul pe anul 2023, un bistrițean a propus amplasarea unor bariere pe râu pentru ca gunoaiele să fie oprite, iar priveliștea din timpul plimbării să fie curată.
Malurile Bistriței vor fi transformate într-un loc de promenadă, în viitorul apropiat. Pe acolo va trece și Linia Albastră, cele două fiind proiecte pe care municipalitatea se pregătește să le materializeze.

Până la realizarea lor însă, un bistrițean este de părere că cel mai important e ca apele Bistriței să fie curate. Astfel, și priveliștea la plimbările viitoare va fi mai… curată. Bistrițeanul propune amplasarea de bariere pe râul Bistrița pentru a aduna gunoaiele.

În acest sens a depus un proiect pentru a fi finanțat din bugetul local pe anul 2023. Din cele 22 de proiecte depuse de cetățeni, acesta a ajuns „în finală”, alături de alte șase proiecte.

Este vorba despre bugetarea participativă, program prin care municipalitatea dă posibilitatea bistrițenilor inspirați și implicați să își finanțeze propriile proiecte.
Cu toții știm cât de murdare sunt malurile râului Bistrița în interiorul municipiului deși pe parcursul ultimilor ani au fost multe acțiuni de ecologizare. Pentru a preveni poluarea râului Bistrița în continuare și pentru a avea o priveliște mai frumoasă atunci când facem o plimbare pe malul râului, propunerea mea este înființarea unei bariere anti-deșeuri care să preia deșeurile care vin din afara orașului și fac râul Bistrița să arate atât de murdar. Acest proiect ajută de asemenea dacă în zona râului în viitor va fi realizată o zonă de promenadă.


Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt toți locuitorii municipiului Bistrița care fac plimbări și trec pe lângă malurile râului. De asemenea flora și fauna râului ar deveni mult mai puțin afectate de poluarea venită din amonte.” – este descrierea proiectului.

Proiectul poate fi votat până în 20 noiembrie 2022. Ordinea implementării celor 7 proiecte se va face în funcție de numărul de voturi.

Un sistem inteligent de colectare al deșeurilor plutitoare va fi amplasat la Beclean, pe Someș, printr-un proiect al Agenției de Protecție a Mediului.

Primarul Ioan Turc anunța în cadrul unei conferințe de presă că numărul de proiecte depuse a crescut, față de anul trecut, scrie Bistrițeanul.ro.

Citește și: Primarul Labă trimis în judecată pentru fals

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.