Municipalitatea a împărţit bisericilor, 1,3 milioane lei! Ca de fiecare dată, ortodocşii au avut felia cea mai mare

181

Unităţile de cult din municipiul Bistriţa vor primi sprijin financiar din partea municipalităţii, şi în acest an. Primăria Bistriţa împarte 1,3 milioane de lei celor 10 biserici care au solicitat bani pentru continuarea diverselor lucrări pe care le au în curs de realizare. Aceeaşi sumă a fost alocată de municipalitate şi anul trecut, de care au beneficiat tot 10 unităţi de cult bistriţene. Alţi 600.000 lei au fost repartizaţi cultelor religioase existente pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în primăvara acestui an de către Consiliul Judeţean.

 

Conform legii, “de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea burnurilor aparţinând cultelor şi care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, pentru întreţinerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităţilor de învăţământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, precum şi activităţile de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea”.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

1 COMENTARIU

  1. Ma io nu pricep nicicum , de ce li se tot dau bani cu nemiluita ” imbuibatilor si Foarte Fericitilor ” din biserici , ca toti sunt la fel si de ce nu se folosesc acesti bani pentru prioritati mult mai urgente ptr societate ?! Nu vedeti ca este la moda cu acesti bani sa faca tot felul de camine particulare ( contracost ) pentru batrani la care ridica pretul ca nesimtzitzii depasind cu mult limita superioara de suportabilitate a populatiei care are astfel de batrani internati acolo la ei ?
    De ce nu poate face Primaria aceste camine din banii publici, de exemplu , la niste preturi accesibile sub tutela Primariei ( sau Consiliului Local ) si de ce musai bani la biserici, care efectiv deja… au ajuns la o adevarata „isterie nationala ” cu ideile lor constructive , mai ales cu aceasta „Catedrala a neamului ” ( imbuibat ) !???
    N-am nimic impotriva bisericilor, ca si io-s „dus la biserica ” ( macar din cand in cand ) … dar efectiv deja zgarie la urechile si la ochii nostri de „fraieri ” ce suntem … ! Sa ma ierte Dumnezeu, dar avem destule biserici daca cineva doreste sa mearga la „liturghie ” … . nu vedeti ca numai la marile sarbatori ale anului este plin in ele, in rest sistematic nu merge decat cate o baba sau un mosneag care se pregateste sa „treaca dincolo ” … ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here