Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut în Parlament cu 261 de voturi, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Moţiunea denumită „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” a fost iniţiată după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Așteptăm să fim chemați de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni„, a spus Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro.

Moţiunea de cenzură avea nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Iniţiatorii moţiunii de cenzură arată că Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere.

2 COMENTARII

  1. TREBUIE INTELES FAPTUL CA DACA ACEST JOHANNIS NU VA FI SUSPENDAT ORI DESTITUIT, RAZBOIUL ROMANO-ROMAN DIN ROMANIA , in aceasta legislatura , NU SE VA INCHETA NICIODATA ! Nici Dragnea n-a facut-o desi a avut atatea ocazii, nici voi n-o faceti si vedeti ce se intampla, cand acest „domn si distins presedinte ” incalca Constitutia si pe fata a declarat ca el este doar al PNL-ului si ca vrea ” doar guvernul domniei sale ” format din nici 20% din liderii politici din Parlament .
    Ce mai asteptati ? Voi, toti cei aflati majoritari la putere de ce n-o faceti ? Inlaturati-l ma de la ” butoane ” , modificati Constitutia si Presedintele tzarii sa fie ales de catre Parlament .
    Este solutia cea mai buna, deoerece atunci nu va mai fi permanent un Gica Contra al unui anume partid , care baga nunai strambe guvernului ales si nu-si va mai dori ” partidul domniei sale ” ,astfel devenind cu adevarat presedintele tuturor romanilor , fara partinire de nici un fel .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here