Moțiunea de cenzură inițiată de PNL și susținută de parlamentarii din opoziție a fost adoptată în Parlament. Guvernul Dăncilă a fost demis , astfel că se vor iniția consultări pentru constituirea unui alt Cabinet.

Parlamentul a adoptat, joi, moțiunea de cenzură cu 238 de voturi „pentru” și patru „împotrivă”, informează Digi24.

Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă, este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet. 

Dacă noul Cabinet primește 233 de voturi în Parlament, va fi învestit și poate asigura guvernarea până la alegerile parlamentare. Dacă însă Parlamentul va respinge prin vot două Cabinete consecutiv, se declanșează alegeri anticipate. 

1 COMENTARIU

  1. Pai domnilor PSD_isti, sunteti atat de multi in Parlament. De ce nu-i faceti domnului Gica Copntra si Dvs acuma exact ceea ce v-a facut si domnia sa , adica ” sa faceti absolut tot ceea ce va permite Constitutia, sa contestati, sa nu fiti de acord, sa contestati la C.C. , sa dati inapoi la gandire… si reformulare etc. etc. etc. si cele care se decid, sa le aplicati tot DEINDATA „… precum a facut si dumnealui ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here