Deputatul PNL de Bistrița-Năsăud, Morar Olivia, a participat la o discuție cu membrii ai PNL Sector 1 despre abuzul emoțional în școli.

„Am discutat despre carieră și modul în care școala influențează alegerea drumului profesional în viață, precum și rolul fundamental al autocunoașterii. De asemenea, am discutat despre impactul emoțiilor asupra oamenilor în devenire cum sunt ei, tinerii. În acest context, discuțiile s-au canalizat înspre subiectul abuzului emoțional în școală, văzut din perspectiva elevului, astfel că ne-am oprit asupra ambelor situații: când acesta poate fi victimă și situația in care poate fi abuzator”, a scris Morar Olivia.

Deputatul liberal a precizat că este necesar ca abuzul emoțional în școli să fie tratat în mod direct prin text lege, iar analiza sa din acest punct de vedere, trebuie să constituie o componenta a dezbaterilor ce vor avea loc in parlament cu privire la pachetul legislativ pe educație.

„Nimeni nu poate fi victima unui abuz, iar dacă a fost este obligatoriu să îi fie reparată vătămarea pricinuită, iar abuzatorul este obligatoriu să fie tras la răspundere pentru fapta sa”, a conchis Morar Olivia.

Citește și: Cazul liderului liberal Silviu Mănăstire a ajuns la Consiliul Europei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.