Fostul ministru al Turismului, Monica Iacob Ridzi a reușit să iasă astăzi din închisoare, pentru trei zile, consemnează Gazeta de Cluj. Având în vedere că execută o pedeapsă în regim liber la Peniteniciarul Gherla, periodic, în funcție de comportament, Ridzi poate ieși preț de câteva zile respectând anumite condiții. Aceasta îşi execută cei cinci ani de închisoare în regim semideschis şi a cerut recent schimbarea regimului în unul deschis.

 

Cu un comportament impecabil pe perioada detenţiei, fostul ministru a făcut mai multe demersuri prin care a vrut să obţină o mai mare libertate de mişcare. Atunci când a contestat hotărârea judecătorului delegat cu supravegherea deţinuţilor, pe lângă motivele de ordin personal şi familial, Ridzi a invocat și motive legale, dar fără succes până în prezent.

Persoana în cauză a invocat în susţinerea contestaţiei şi motive legale, (…) faptul că infracţiunea pentru care este condamnată nu este o infracţiune dintre cele săvârşite cu violenţă, sus-numita aflându-se la prima confruntare cu legea penală şi sistemul penitenciar, până în acest moment neavând nici o antecedenţă penală şi neprezentând un grad de risc. S-a invocat totodată buna conduită a contestatoarei pe perioada executării pedepsei, învederându-se numărul recompenselor primite, participarea activă la acţiunile educative din cadrul Penitenciarului Gherla, programele finalizate şi creditele acumulate până în prezent şi precizarea faptului că nu a fost niciodată sancţionată disciplinar”, scrie Gazeta de Cluj.

De la încarcerare, singurele persoane ce au venit regulat în vizită la Monica Iacob Ridzi au fost soțul și mama ei. După cum a relatat și presa, primarul Emil Boc, în al cărui guvern Monica Iacob Ridzi a fost ministru, a vizitat-o o singură dată de când este în penitenciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here