Moldovan s-a sucit: nu mai înstrăinează două dintre hotelurile scoase la vânzare

959

Omul de afaceri Ioan Moldovan s-ar fi răzgândit cu privire la înstrăinarea a două dintre hotelurile scoase la vânzare încă din primăvara acestui an. Singurul hotel care rămâne „de vânzare” este Hotel Castel Dracula, care, însă, nu şi-a găsit cumpărător.

 

Afaceristul Ioan Moldovan care deţine printre altele şi Hotel Coroana de Aur, Hotel Codrişor şi Hotel Castel Dracula pare să se fi răzgândit cu privire la vinderea unora dintre unităţile de cazare. Surse apropiate omului de afaceri spun că acesta mai vinde doar Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuţa. În ceea ce priveşte Hotel Codrişor şi Hotel Coroana de Aur acesta s-ar fi răzgândit. Moldovan s-ar fi sucit, după ce ar fi început să îşi revină financiar. Se pare că acesta ar fi reuşit să vândă câteva terenuri, care l-au adus pe linia de plutire. Mai rămân „de vânzare” un fost restaurant din zona Gării, care este închis de ani buni, fostul Han, unde funcţionează un local şi chiar jumătate din hala de lângă Piaţa Decebal, despre care Ioan Turc spunea că ar fi a lui Moldovan în proporţie de 60%.

„Din informaţiile pe care le am, proprietarul respectiv îşi vinde participaţiile. Cred că este o oportunitate pentru bistriţeni să redevină proprietarii acestui simbol comercial al municipiului Bistriţa şi care, desigur, are şi o mare semnificaţie economică. Să nu uităm faptul că în deceniul şapte şi opt al secolului trecut, clădirea a reprezentat şi un model arhitectonic unic în zonă şi care ieşea din tiparele arhitecturii ceauşiste”, declara liderul PNL Ioan Turc, într-o conferinţă de presă.

Să începem însă cu începutul. Chiar la început de an Moldovan a fost nevoit să concedieze jumătate dintre angajaţii de la abatorul din Şieu Măgheruş. Cum angajaţii concediaţi reprezintă jumătate dintre personal, Ioan Moldovan a fost nevoit să anunţe Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare a Muncii cu câteva luni înainte. Oamenii au rămas fără un loc de muncă din data de 15 martie.

Fabrica de procesare din Bistriţa şi vechiul abator au continuat să funcţioneze şi după data fatidică, însă cu activitate redusă substanţial. Când toată lumea a crezut că este vorba doar de un hop peste care Moldovan va trece rapid, se pare că acesta a decis să schimbe macazul la 180 de grade şi a scos la vânzare tot ce avea.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here