Senatul a adoptat proiectul de lege privind modificarea Codului penal, cu voturi 74 de voturi „pentru”, 9 abţineri şi 28 de voturi „împotrivă. Iniţiativa adoptată, marţi de Senat, urmează să fie votată, joi, de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

.

Senatorii au aprobat toate modificările la Codul penal propuse în raportul Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, potrivit Agerpres.

Printre amendamentele admise în comisie figurează posibilitatea eliberării condiționate dacă s-a executat o jumătate din pedeapsă, în loc de două treimi, cum este în prezent, în cazul în care pedeapsa cu închisoarea este mai mica de zece ani.

Într-un alt amendament este vizat condamnatul care a împlinit vârsta de 60 de ani și care poate fi eliberat condiționat, după ce a efectuat cel puțin o treime din durata pedepsei cu închisoarea. Totodată sunt menționate condițiile necesare pe care trebuie să le îndeplinească condamnatul, în funcție de pedeapsa primită.

Un alt amendament, admis luni de comisie, se referă la abuzul în serviciu, pentru care ministru Justiției a propus impunerea unui prag echivalent cu salariul minim, însă numai dacă funcționarul public ”obține pentru sine, soț, rudă sau afin gradul al 2-lea inclusiv, un folos patrimonial și prin acesta cauzează o pagubă, ceartă și efectivă”.

Totodată, parlamentarii majorității din comisie au votat un amendament care vizează abrogarea articolului cu privire la neglijența în serviciu. Mai exact articolul 308 din Codul Penal- ”Infracțiuni de corupție și de serviciu comise de alte persoane”, care a fost modificat astfel încât, dacă prejudiciul va fi efectuat, limitele pedepselor să se reducă la jumătate.

Iniţiativa adoptată, marţi de Senat, urmează să fie votată, joi, de Camera Deputaţilor care este decizional.

 

 

2 COMENTARII

  1. Foarte bine fac cei de la guvernare. Daca vor tot face … „dezbateri interminabile in parlament ” … vor trece de perioada de mandat la guvernare si nu vor face nimic . De aceia ce au de facut… SA FACA si sa nu se mei tot ” aplece la plangerile interminabile ” a opozitiei, ca astia niciodata nu vor fi de acord cu ceva anume ce are „izvor ” in politica de guvernare a celor de stanga .

  2. ” Fratilor „… aveti ” PITA si cutzatul in mana „… TAIATI CAT CREDETI DVS CA TREBUIE , ca daca este sa va luati dupa cei din opozitie, atunci totul s-ar cuveni doar lor, chiar daca nu se afla la guvernare ! Prea urla astia in drum in numele ” poporului „… care nu le-a dat nici un fel de mandat de reprezentare … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here