Modificari stabilite in Parlament pentru EXAMENUL AUTO

116

O nouă lege aprobată de Parlament a dus la modificarea examenului auto. Din data de 30.06.2017 vor intra în vigoare noile reguli de desfășurarea a examenului. Iată ce modificări s-au făcut și ce trebuie să știți!

Potrivit Spynews.ro, deputata Ionela Dobrică a votat noua lege care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002.

„Astăzi a fost adoptată legea care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care examenul de obținere a permisului de conducere va fi supravegheat video pentru proba teoretică și audio/video pentru cea practică.

Sunt convinsă că în acest mod examenele se vor desfășura în condiții mai bune, șoferii și examinatorii vor deveni mai responsabili, iar noii conducători auto care ajung în trafic vor fi mai bine pregătiți”, a spus Ionela Dobrică.

Din 30.06.2017 vor intra în vigoare noile dispoziții legale privind examenul pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrază video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare.

Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice. Prin excepție nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

2 COMENTARII

 1. Io zic sa se faca un „program ” pe calculator, prin care sa se autoexamineze singuri toti candidatii pentru permisul de conducere auto , ca atata suspiciune s-a mai facut si mai exista in jurul examinatorilor, incat azi-maine se va ajunge ca si la unitatile scolare, prin care aceste inregistrari video si audio, sa fie trimise altor judete, altor „examinatori ” de la alte prefecturi, sa se pronunte „Ei” daca sa le dea permis celor examinati sau ba …
  Orice s-ar face, subiectivism tot va exista si cei „ni.mu.rugi ” tot se vor plange si se vor considera ” nedreptatiti ” , ca au „picat la examene pe nedrept ” si vor considera ca examinatorii au facut „presiuni ” asupra lor pentru ” spaga „… ca doar astia sunt toti reclamagiii , nu sunt cei care stiu sa conduca si care intrunesc cat de cat aptitudinile de ” sofer ” … pe care examinatorii n-au ce obiecta , ca si-n invatzamant la orice examen .

 2. 1/. Ar trebui instituita obligativitatea verificarii tuturor la cunoasterea regulilor de circulatie:
  – celor care solicita eliberarea unui nou permis de conducere ( indiferent pentru ce moriv de ajungere la termen , pierdere ori distrugere… )
  – si al celor care li s-au expirat termenele de suspendare a dr de a conduce din motivele aratate de legea circulatiei . ,
  – sa nu li se elibereze noul permis, daca nu promoveaza la acest chestionar, ca cel putin 80% dintre soferii „vechi” n-au mai pus mana pe legislatie deloc de la dobandirea permiselor si conduc „dupa ureche” si habar nu mai au de anumite reguli de circulatie .
  – cine nu ia testul nici a 3-a ora in decurs de 2 luni de zile, sa i se anuleze permisul de conducere respectiv si sa fie obligat sa faca din nou Scoala de soferi !
  – In perioada de „testare ” sa NU i se dea „dovada inlocuitoare de conducere auto ” si sa se considere ca si cum dr de a conduce i-ar fi suspendat sau anulat .
  In acest mod, se pot ” elimina ” din categoria soferilor, cei care nu mai sunt capabili sa ia un test de circulatie, sau care si-au dobandit permisele cu pile si „smecherii” ilegale .
  Numai asa, se va mentine un nivel ridicat de disciplina in traficul rutier si soferii se vor documenta atent la noile reguli instituite si coroborate cu cele europene.
  Pe vremea lui Ceausescu, se „ridicau” permisele pentru orice abatere substantiala si etrau pusi la test duminica, unde li se dadeau si filme in mod educativ si preventiv si toti se „temeau” de „chestionare ” ca de dr.acu …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here