Mituitorul şi mituitul împreună după gratii. Judecătorul Cristian Năsui şi prietenul lui afacerist Cristian Baboş au fost condamnaţi la închisoare

336

Judecătorii din Mureş l-au condamnat pe magistratul Gabriel Năsui, la pedeapsa cu închisoarea de patru ani, pentru fapte de corupţie. Împreună cu acesta, la patru ani de închisoare a fost condamnat şi omul de afaceri Cristian Ioan Baboş. Cei doi mergeau în vacanţe chiar în perioada în care Năsui judeca un dosar al lui Baboş

 

În luna iulie 2016, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a lui Gabriel Năsui, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni.

Decizia CSM a fost atacată în instanţă de judecătorul Năsui, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anulând-o, în 2014. Totodată ÎCJJ a dispus mutarea disciplinară a judecătorului Gabriel Năsui la Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pentru luare de mită, alături de mituitor, afaceristul clujean Cristian Baboş.

În rechizitoriului procurorilor DNA Cluj se precizează că în cursul anului 2008, Gabriel Adrian Năsui, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, a primit 3.740 de euro mită de la inculpatul Cristian Baboş ca să dea o sentinţă favorabilă în cazul său.

„Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentinţă favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant. În perioada 30.05 – 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpaţi au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul „a achitat» suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan“, susţin procurorii DNA.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.740 euro depusă de inculpatul Năsui Gabriel Adrian, la o unitate bancară şi indisponibilizarea acesteia la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a instanţei de judecată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Târgu Mureş, cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză”, a arătat DNA.


Citeşte mai multe detalii despre acest subiect în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here