După ce a bifat tot ce se poate în materie de licitaţii publice, M.I.S. Grup se reprofilează şi se apucă de imobiliare. Preţurile exagerat de mari la locuinţe, l-au determinat pe Iugan să intre şi pe piaţa aceasta, iar primul bloc va fi ridicat în cea mai aglomerată zonă din oraş, din cele patru care vor fi construite în final. Însă, aşa cum se întâmplă mai nou în materie de urbanism, una este scris în PUZ şi alta apare pe solicitarea de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

 

Cu siguranţă, firma care a pus mâna pe cei mai mulţi bani de la stat este M.I.S. Grup. A intrat pe piaţă ca exploatator forestier şi a ajuns să construiască drumuri, dar şi un număr impresionant de clădiri de utilitate publică, în întreg judeţul.

În ultimul deceniu, MIS Grup a încasat aproape 60 de milioane de euro, din bani publici. Firma omului de afaceri Emil Iugan a pus mâna pe nu mai puţin de 57 de contracte, majoritatea încheiate cu autorităţile din Bistriţa-Năsăud.

Mai mult, firma nu pare să rateze nicio licitaţie organizată în zona sa de activitate. Contractele au venit şi de la judeţ, de la primăriile de oraş, dar şi din mediul rural. De exemplu, doar Primăria Măgura Ilvei a „pompat” în jur de 5 milioane de euro în perioada 2012-2015 în această firmă, prin 6 contracte.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

Andreea Moldovan

3 COMENTARII

  1. De ce nu castiga si o licitatie publica de reimpadurire si replantare inapoi, a tot ceea ce a taiat si a lasat in urma sa ” tabulla rassa ” in domeniul forestier … ??? Eu pe toti astia i-as obliga, ca pe banii lor, sa replanteze inapoi si sa reimpadureasca tot ceea ce a taiat si a facut ” buzunarul mare ” … pe seama domeniilor publice astfel exploatate , sa nu le zic altfel… Azi… maine… om ramane efectiv fara paduri in Romania… !

  2. Toate aceste firme de ” taierea padurilor ” ( in nici un caz de exploatare forestiera cum ar fi fost normal , moral si legal ) ar trebui puse pe cheltuiala lor, sa refaca inapoi padurile pe care le-au „distrus ” efectiv si s-au imbogatit pe seama prostiei nationale din aceasta tzara !

  3. Dar de cei la care au intrat aceşti bani (ocoluri silvice, primării, s-au toți acei care au pus în vânzare aceste terenuri împădurite, prin licitație) nu se vorbeşte. Sunt ei obligați să repopuleze pădurile pentrucă sunt ei care au încasat banu prin vânzarea acesteia. Omul care licitează şi câştigă nu fură, el cumpără ceva ce ii se oferă. În cazul nostru e…licitez, cumpăr, defrişez, şi vă las curat, în rest noapte bună. Omu care a cumpărat (câştigând o licitație) a cumpărat să vândă şi să câstige un profit, în schimb alții au doar vândut şi au profit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.