Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a discutat despre posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale la postul de televiziune Antena 3, declarând că va lua o decizie în acest sens „când va fi momentul”. Între timp, el subliniază că își îndeplinește atribuțiile la NATO cu responsabilitate. Geoană a adăugat că nu dorește să aștepte până la finalul mandatului său pentru a putea fi de folos României.

Geoană a spus că obligaţia sa ca lider este să ofere un element de încredere şi ambiţie renăscute în România, iar în ce privește o candidatură la prezidențiale, va lua decizia la momentul potrivit. „Românii vor decide pe cine doresc ca lider, pe cine vor vota, dar acum este foarte important să nu ratăm acest moment. Nici eu nu vreau să aştept până termin mandatul ca să pot să fiu de folos ţării mele. Îmi fac treaba la NATO, îmi ajut ţara cât de mult pot. Atunci când am un discurs, el nu are tentă electorală. Multă lume spune – a vorbit Geoană despre economie. Înseamnă că are un plan. Nu. Obligaţia mea ca lider este să dau un element de încredere şi de ambiţie renăscută în România şi să ajut cât mai mulţi, în special pe cei tineri să îşi vadă destinul legat de ţara lor. (…) Vă rog foarte mult să nu considerăm ceea ce spun public ca un element de încălzire pentru o eventuală candidatură.

Nu e vorba despre asta. Voi decide când va fi momentul”, a mai precizat Mircea Geoană. „Îmi fac treaba bine aici, dau totul organizaţiei care mi-a dat şansa să reprezint România la nivelul cel mai înalt, dar ceea ce aş vrea să fac şi în această perioadă şi după, indiferent ce voi decide sau nu voi decide că am să fac, este să încerc să ajut România cu soluţii despre cum să facem. Românii vor decide cine le sunt liderii. E normal. Avem atât de multe alegeri la anul, încât o să fie o oboseală electorală masivă în România. Deci nu are rost să discutăm. Dar cum facem, cum folosim acest moment important ca ne avansăm interesele, cum facem ca să vină mai multe investiţii, cum facem să avem renaşterea industriei de apărare româneşti? Este o invitaţie pentru renaştere de producţie militară în România, în parteneriat cu Occidentul. Acum avem atâta nevoie de producţie militară suplimentară pentru noi şi pentru a susţine Ucraina, încât eu văd cum companiile mari occidentale se duc, cred că vin şi în România, se duc şi în Ungaria, în Polonia. Există în clipa de faţă o efervescenţă în jurul industriei de apărare europene”, a completat Geoană.

Citește și: Românii fraieriți de Volkswagen, abandonați de România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.