Mircea Archiudean (PER): Administrația Crețu continuă să prăduiască banii publici! Bugetul ar trebui să se focuseze pe problemele reale ale cetățenilor

174

„Alte discuții sterile despre bugetul Bistriței, în timp ce adevăratele probleme zac nerezolvate”, scrie consilierul municipal Mircea Archiudean pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Archiudean, atât primarul Creţu, cât şi cei care îl susţin nu au învăţat nimic din eşecul pârtiei de schi, în timp ce infrastructura rutieră a municipiului e la pământ, iar taxele au crescut nejustificat.

Primarul Ovidiu Crețu și cei care îi susțin proiectele «ambițioase» nu par să fi învățat ceva din eșecul pârtiei de schi, investiția păguboasă care înghite bani și abia a funcționat trei zile în acest sezon. Iarna e pe sfârșite și bistrițenii îi resimt din plin efectele, atât în buzunare, cât și în felul în care arată orașul.

De sub zăpada care se topește, răsar gropi noi și străzile municipiului arată ca după război 
-starea pasajelor renovate s-a degradat din cauza lucrărilor de mântuială recepționate și plătite de primărie,
– parcul auto din Bistrița crește de la o zi la alta și infrastructura rutieră e la pământ; 
-ambuteiajele la orele critice pe bulevardele principale sunt la ordinea zilei; 
-in multe cartiere unde cetățenii plătesc impozite de intravilan, nu există apă, canal, iluminat public și asfalt ;
-nu avem pistele de biciclete despre care se vorbește de ani de zile ;
-plătim cele mai mari impozite din țară fiind incadrați în baremul maxim stabilit prin lege ;
-taxele cetățenilor și costurile pentru utilități s-au mărit în mod nejustificat ;
– se risipesc în continuare bani pe proiecte megalomane.

Administrația Crețu continuă să prăduiască banii publici și să insiste în proiecte fără sens și fără efecte benefice pentru populație”, a scris consilierul municipal ecologist.

Bugetul ar trebui să se focuseze pe problemele reale ale cetățenilor și să le rezolve prin investiții normale, în primul rând, în utilitățile de bază, lucrurile strict necesare. Bistrița are nevoie și de investiții în proiecte ambițioase, dar oamenii care platesc taxe și impozite tot mai mari așteaptă, deocamdată, să simtă efectele unei bune administrații în probleme de care se lovesc zi de zi: utilități, drumuri, curățenie, trafic„, a conchis Archiudean.

 

Bugetul local al municipiului Bistriţa este supus astăzi spre aprobare consilierilor municipali. Dezbaterile sunt aprinse, în condiţiile în care în sala de şedinţe a primăriei sunt prezenţi şi câţiva cetăţeni ai Bistriţei, care au vrut să îşi exprime opiniile. Tensiunea a fost maximă, astfel încât Poliţia Locală a fost nevoită să intervină.

2 COMENTARII

 1. Domnul Archiudean ,
  Pai acuma… este foarte adevarat ca daca in locul „partiei de schi” ar fi fost construit un „centru public de ingrijirea batranilor cu sau fara dizabilitati … sau probleme medicale ” in grija statului si nu al unor particulari care efectiv deja nu mai au limita cat de hulpavi si nesatui sunt marind preturile sistematic, testand parca limita maxima de suportabilitate din partea apartinatorilor celor care platesc aceste servicii ( ca in nici un caz nu le platesc beneficiarii lor ) , era mult mai bine , dar se pare ca ” edilii” s-au gandit ca aceste „centre ptr batrani ” nu aduc veniturile pe care le-ar putea aduce aceste „locuri de agrement” si de unde se pot „spala” niste bani… in mod necontrolabil .
  Uitati de exemplu acest „Centru pentru batrani” – de toate felurile din Cusma, aflat sub patronatul privat al Bisericii Ortodoxe Romane si facut pe banii Comunitatii Europene , deja nu mai are limite ale bunului simt in preturile practicate, care difera de la un „pacient ” la altul… functie de cat poate suporta cel care „plateste ” si nesimtirea merge pana la limite extreme .
  Asa fac si ceilalti din judetz… ( unde mai sunt astfel de camine ) dupa care probabil s-au luat si cei de la „Filantropia Ortodoxa din Bistrita” – proprietara acestui „camin” si la care preturile toate trec bine de 1500 lei / luna si se pare ca vor creste sistematic, egal daca cineva va mai putea suporta sau ba .
  In acest loc, vrei-nu vrei, poti-nu poti, sistematic ti se baga pumnul in gura si ti se da replica de genul ” daca nu-ti convine, ia-ti baba sau mosul si duti-l unde vrei ” !
  Ce bine era, daca in locul aceste partii de schii, ara facut un Camin cu o astfel de utilitate publica, cu locuri suficiente si la niste preturi mai … ” SIMTZITE ” decat cele practicate de aceste „camine particulare ” ( pe banii publici europeni sau ba – egal acest lucru ) si pe sema carora ” foarte fericitii biseiricilor si al spitalelor ” … fac ” ureche suta „… si efectiv NU LE PASA !
  Dar, se pare ca nici pentru una si nici pentru alta… NIMENI NU-I INTREABA SI NU-I IA LA „SUTURI IN … invers ” … PENTRU ca sunt nesatui si obrazul le este foarte „hrepos si grontzuros”… !
  Poate reusiti Dvs domnule Archiudean, sa ” sensibilizati ” organele abilitate sa le faca astora niste „analize de respectare a legalitatii si bunului simtz „… daca protestele sistematice ale celor care platesc nu misca ” inimile foarte fericitilor ” in nici un fel in sens pozitiv , sa se opreasca din aceasta „lacomie ” si sa auda „urletul si vaietele ” atat al celor care sunt internalizati in aceste „centre” cat mai ales al celor care sunt nevoiti sa-si dea salariile cu imprumuturi de la rude… sa poata plati , deoarece ipocrizia respunsului ” daca nu-ti convine…. ” deja n-are limite de bun simtz !
  Deja este o bataie de joc in ceea ce se intampla „aici”si peste tot unde sunt batrani internati si/sau internalizati si tare bine ar fi daca s-ar sesiza cei indreptatiti sa ceara un control si niste masuri de „sensibilizare” al „maimarilor si foarte fericitilor ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here