Un minor, care muncea la o stână din Valea Mare, a fost trimis în judecată, după ce l-a lovit cu un cuțit pe un cioban și a fost la un pas de a-l ucide. Cei doi băuseră peste măsură, iar la un moment dat s-au luat rău la bătaie. Minorul a fost reținut de polițiști, iar ulterior a fost arestat la domiciliu, măsură menținută și în prezent.

Pe 13 septembrie, după ce băuseră zdravăn, doi ciobani, unul în vârstă de 50 de ani, iar celălalt de 16 ani, de la o stână din Valea Mare, județul Bistrița-Năsăud, s-au luat la ceartă. Scandalul a degenerat, astfel încât adolescentul de 16 ani a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul de 50 de ani.

„La data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 23.50, la nivelul Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi a fost sesizată comiterea unei agresiuni, comisă la o stână organizată în Valea Mare. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool, între doi ciobani de 50 de ani, respectiv 16 ani, ambii din Măgura Ilvei a izbucnit un scandal, iar minorul l-ar fi înjunghiat pe bărbatul de 50 de ani, cu un cuțit în zona abdomenului„, a declarat la acea vreme Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul de 50 de ani a fost transportat de urgență la spital, iar tânărul de 16 ani a fost condus la sediul Poliției în vederea lămuririi stării de fapt.

A doua zi, ca urmare a concluziilor medicale, cauza a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, iar adolescentul a fost acuzat de tentativă de omor, fiind reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat la domiciliu. Măsura a fost prelungită și în următoarele trei luni, ultima datănd de la începutul lunii decembrie. 

Potrivit procurorilor, adolescentul de 16 ani i-a aplicat victimei 10 lovituri cu un briceag pe care îl avea asupra sa, cauzându-i lovituri traumatice carei-au pus în primejdie viața, vindecabile în 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

La începutul lunii noiembrie, procurorii l-au trimis pe adolescent în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Io nu cred absolut deloc faptul ca MINORUL A PROVOCAT SCANDALUL si ca el ar fi vinovat de agresiune . Mai degraba , raportat la faptul cum se comporta ciobanii cu minorii si cu ” slugile lor in general „… cred ca ciobanul este CAUZA … si ca bietul „copil ” … s-aaparat si el cu ce avea la indemana … dat fiind si pe fondul consumului de alcool impreuna cu acest cioban victima …
    Ma, nu stiu amanunte, dar NU CRED O IOTA CA MINORUL AR FI VINOVATUL , ptr ca in general toti ciobanii isi bat joc de „slugile de la stana ” … fel si chip !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here