Minor trimis în judecată pentru furt calificat în mai multe dosare, tot nu s-a astâmpărat! De data asta a încurcat-o rău de tot

531

Un minor din comuna Rodna a fost reținut joi de polițiști și riscă să petreacă Anul Nou după gratii, după ce a fost identificat ca fiind autorul unui furt dintr-o locuință din localitatea de domiciliu. Și nu a furat orice, ci taman o armă de vânătoare cu câteva zeci de cartușe. 

Minorul are însă state vechi în ale furtului, el fiind trimis în judecată, sub control judiciar, în mai multe dosare în care este acuzat de furt calificat.

 

La data de 28 decembrie a.c., Poliția a fost sesizată despre faptul că, persoane necunoscute ar fi sustras dintr-o locuință de pe raza localității Rodna, o armă letală și aproximativ 70 de cartușe, arată IPJ BN într-un comunicat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cadrul cercetărilor efectuate cu operativitate în acest dosar penal , polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au identificat un tânăr de 17 ani, din Rodna, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, s-a stabilit faptul că în noaptea de 27/28 decembrie a.c., tânărul ar fi sustras dintr-o locuință din Rodna, o armă letală cu glonț, cu destinația vânătoare și 71 de cartușe, care se aflau într-o cutie metalică destinată păstrării armelor și munițiilor.

Arma în cauză, precum și cele 71 de cartușe au fost recuperate, urmând a fi restituite persoanei păgubite.

DSCN3055 DSCN3057

Tânărul cercetat pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor se află sub control judiciar, pentru mai multe infracțiuni de furt calificat, cauză care se află pe rolul Judecătoriei Năsăud.

Față de acesta, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale și al Serviciului Criminalistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here