Sursa foto: FACEBOOK

Ministrul Transporturilor continuă seria anunțurilor privind demararea unor ample lucrări la nivel național. Miercuri, Sorin Grindeanu a declarat că va începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, din Cluj-Napoca.

Astfel, au fost deja semnat contractele de finanţare pentru două proiecte în valoare de 43,6 milioane de euro.

Aeroport adus la cele mai înalte standarde de securitate
„Am semnat astăzi (n.r. – 2 noiembrie) contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin FEDR) şi care trebuie să fie finalizate în 2023”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, primul proiect, în valoare de 7,6 milioane de euro, presupune dotarea aeroportului cu echipamente şi porţi pentru detecţia metalelor, echipament pentru detecţia urmelor de explozibili, echipament de scanare cu raze X şi sistem de examinare a persoanelor.

Cel de-al doilea proiect legat de modernizarea Aeroportului „Avram Iancu” se ridică la 36 milioane de euro și vizează achiziţionarea unor echipamente multifuncţionale pentru siguranţa activităţii aeroportuare, printre care echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă, turn mobil de iluminat cu led şi tocător pentru materiale vegetale.

Miercuri, 2 noiembrie, a fost o zi plină pentru Sorin Grindeanu. Ministerul Transporturilor a anunțat astăzi și încheierea unui nou protocol de colaborare cu autoritățile locale din județul Argeș pentru construcția Drumului Expres A1 – Pitești – Mioveni.

„Dezvoltarea proiectelor de infrastructură regionale continuă! Un nou protocol de colaborare a fost încheiat astăzi cu autoritățile locale din județul Argeș! Protocolul reprezintă primul pas pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni. CNAIR se ocupă de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Argeș de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de monitorizarea implementării și a serviciilor executate în cadrul procesului de elaborare a studiului”, a transmis Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.