Ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu a făcut un anunț public prin care a precizat că 11 incubatoare vor sosi la spitalele din Bistrița-Năsăud.  Astfel că, prin programul ”Mama și copilul” se vor achiziționa 600 de incubatoare la nivel național. Însă pentru ca acest lucru să fie realizat, Consiliul Județean trebuie să aducă și el aportul financiar.

Astăzi, ministrul Sănătăţii a susţinut o conferinţă de presă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud şi a anunţat că din cele 600 de incubatoare care urmează a fi cumpărate, 11 vor ajunge în Bistriţa-Năsăud, acesta fiind necesarul solicitat de unităţile spitaliceşti bistriţene.

Secţia Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a fost modernizată de curând, iar investiţia de 2,4 milioane de euro a transformat aripa de Obstetrică şi Neonatologie într-una dintre cele mai moderne din ţară.

 

Ministru Clujean, imparțial cu bistrițenii

Prezent și el la conferința de presă, Radu Moldovan nu s-a oprit din vorbe fără a face promisiuni electorale de tipul ”finalizarea investițiilor la Blocul Operator” și să reamintească investițiile la Neonatologie, Chirurgie din banii județului.

”Îi mulțumesc domnului ministru pentru răspunsul pozitiv pe care l-a dat cererii administrației județului și conducerii Spitalului Județean de Urgență de a veni la Bistrița să vadă cu ochii lui care sunt eforturile pe care le-a făcut administrația județeană împreună cu managementul spitalului pentru a oferi condiții cât mai bune celor care lucrează în sistem și în primul rând pacienților. Îi mulțumesc și domnului Grigore Băciuț, prorectorul UMF din Cluj, îmi doresc să dezvoltăm un parteneriat cu UMF pentru a putea primi sprijin din punctul de vedere al resurselor umane. I-am arătat domnului ministru ultimele investiții pe care le-am făcut la Neonatologie, Chirurgie și Blocul operator. Investițiile publice făcute din bugetul CJ și de la Guvernul României prin Ministerul Sănătății sunt de aproximativ 60 de milioane lei, circa 13,5 milioane euro, și mai avem nevoie de o sumă mică pentru a finaliza investițiile la Blocul operator. Sper că după ceea ce a văzut, vom primi și sprijinul dânsului pentru a finaliza investiția. Întâlnirea cu medicii, farmaciștii și oamenii de afaceri a fost foarte constructivă, s-au spus toate problemele din sistem”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

 

Achimaș: „. Bistrița-Năsăud nu are un deficit foarte mare de personal”

Următorul la discursuri a fost ministrul sănătății Patriciu Achimaș- Cadariu. Acesta recunoscut public faptul că Bistrița-Năsăud se confruntă cu lipsa de personal în unitățile sanitare. De asemenea, personal redus se întâlnește și în zona rurală a județului, însă potrivit declarațiilor mieroase, medicii bistrițeni sunt de cea mai bună calitate.

”Nu trebuie să compromitem ideea de descentralizare. Am văzut aici cum fondurile s-au transformat în locuri în care pacienții sunt tratați, de către o echipă de profesioniști, cu profesionalism, cu decență, cu responsabilitate, așa trebuie să se desfășoare lucrurile peste tot, când administrația își dă mâna cu specialiștii ies lucruri frumoase. Nu sunt un om al superlativelor și de obicei sunt rezervat în afirmații, dar ceea ce am văzut în acest spital mă face să am multă încredere. Am discutat cu toți factorii responsabili din județ despre problemele care există, unele sunt comune ale restului țării, altele sunt specifice. Bistrița-Năsăud nu are un deficit foarte mare de personal în ceea ce privește zona rurală și medicii de familie, dar căutăm și aici soluții. Am discutat problema inspecțiilor interjudețene, proiectul ”Mama și copilul”, 11 incubatoare din cele 600 vor ajunge în Bistrița-Năsăud la solicitările colegilor de aici. Am văzut o organizare extraordinară la spital. Resursa umană este una de cea mai bună calitate, dar putem să facem și mai mult. Vrem ca specialiști și rezidenți să lucreze în centre non-universitare, acolo unde sunt susținuți de administrație, aici aceste condiții sunt îndeplinite. Legat de finanțările pentru SJU Bistrița, e foarte greu dintr-un birou de la București să faci evaluări, tocmai de aceea am venit să văd și voi continua să fac vizite în locurile unde există investiții deschise, pentru a vedea ce se întâmplă. Eu cred că Bistrița este o campioană. Dar nu Bistrița, oamenii din Bistrița. Fără doar și poate susțin proiectul”, a spus ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu.

 

Beclenarii în schimb se laudă cu un spital renovat!

Beclenarii se pot mândri un finalizarea investiției de la Spitalul Orășenesc. La sfârșitul anului 2015, primarul orașului, Nicu Moldovan preciza într-un material apărut în Gazeta de Bistrița că înainte de încheierea mandatului său, modernizarea instituției se va realiza.

La Spitalul Orăşenesc contribuţia primăriei s-a ridicat la 2 miliarde de lei vechi pentru reabilitare termică totală şi restul de 15 miliarde au venit de la Ministerul Sănătăţii.

Într-o postare pe pagina de socializare, Nicolae Moldovan a făcut publice câteva fotografii ce atestă finalizarea lucrărilor și punctat un scurt desfășurător al proiectului.

„Dacă investiția în educație este o prioritate pentru Beclean, la fel de importantă este și investiția în infrastructura pentru sănătate!

Pentru asta, în anul 2015 s-au derulat lucrări ample pentru modernizarea Spitalului orășenesc Beclean şi a Ambulatoriului Integrat al Spitalului. Lucrările au început în anul 2014, iar din 2016, beclenarii se vor putea bucura de o unitate medicală modernă şi bine echipată. Reabilitarea exterioară a constat în anveloparea termică şi fonică, înnoirea acoperișului, dar şi schimbarea geamurilor vechi cu tâmplărie PVC de calitate.

Investiția de la Spitalul Orăşenesc s-a derulat în mai multe etape consecutive, iar prin această ultimă intervenție spitalul a fost complet modernizat. De menționat faptul că în perioada 2012-2014 s-a lucrat la modernizarea interiorului spitalului și a fost cumpărată aparatură medicală de ultimă generaţie” a declarat primarul din Beclean, Nicolae Moldovan.

 

Pe vremea lui Bănicioiu, bistriţenii deschideau o secție de chirurgie

În vara anului trecut, moment în care Nicolae Bănicioiu era ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, se inaugura o secţie de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Acel proiect a avut inclus un bloc operator centralizat și saloane noi pentru Secţia de Chirurgie într-un pavilion nou, parte a proiectului „Supraetajare pavilion P+2 şi transformare în P+4 în vederea construirii unui Bloc operator centralizat şi al unor spaţii medicale – Faza 2”, în valoare totală de 27.767.923 lei. Finanțarea a fost asigurată de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Obiectivul a cuprins începând cu etajul 3 un bloc operator centralizat 8 săli de operaţii şi sterilizare proprie: 3 săli de operaţii Chirurgie generală, 2 săli de operaţii Ortopedie-traumatologie, 1 sală de operaţii Urologie, 1 sală de operaţii Oftalmologie, 1 sală de operaţii ORL, 1 staţie de sterilizare proprie, iar la etajul 4 vor fi amenajate spaţii medicale: saloane cu grup sanitar propriu, săli de tratament şi spaţii administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.