Într-o conferință de presă susținută la Bistrița, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că este ”profund nemulțumită” de activitatea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și de cea a agențiilor din teritoriu.

”Sunt profund nemulțumită de activitatea ANOFM și, implicit, de cea a agențiilor județene. Cred că instituțiile din România au eșuat în a gestiona solicitările din partea angajatorilor pentru persoane dispuse să muncească, respectiv au eșuat în ceea ce privește încurajarea oamenilor să își găsească un loc de muncă corespunzător pregătirii lor. (…) Vă mărturisesc că sunt nemulțumită vizavi de ceea ce apare în evidențele unei asemenea instituții județene. Adică chiar cred că nu este conectată, nu este suficient de atentă la toate categoriile de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Ministrul Violeta Alexandru a explicat și care este motivul nemulțumirii sale.

Nu e vorba de legi, ci de eficiență. Toată lumea îmi demonstrează că e pe lege. Când te uiți la rezultate constați că ANOFM a ajuns o instituție plătitoare de subvenții și neconectată la nevoile pieței de muncă. Nu mă mulțumește deloc să îmi arate statistici cu plățile pe care le-au făcut (…) Cred că trebuie să fie mai mult de atât, să fie proactivi, să găsească soluții prin care să ofere inclusiv consiliere și asistență continuă pentru persoane, astfel încât acestea să își găsească acel loc de muncă care li se potrivește. Ori această funcție, ANOFM nu o îndeplinește”, a mai spus Violeta Alexandru.

Totodată, ministrul a adăugat că, în opinia sa, toate târgurile de locuri de muncă sunt ”complet ineficiente”.

”Aceștia sunt bani publici care nu duc la rezultate dacă te uiți la nevoia pe care angajatorii o au să își găsească angajați și, în același timp, dacă te uiți la oamenii care își vorbesc că nu își găsesc locuri de muncă. Deci undeva este o problemă. Dacă ne uităm la lege și la cifre, sigur s-ar putea să ne impresioneze. Eu sunt o persoană care se uită dincolo de cifre, la ce se întâmplă în realitatea și de aceea spuneam că nu mă satisface”, a încheiat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here