România şi Bulgaria sunt acuzate că trimit „sclavi” în Europa Occidentală, afirmaţiile vin din partea ministrului italian de Interne, Matteo Salvini. Acesta cere măsuri pentru limitarea traficului de persoane şi cazurilor de exploatare.

 

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a cerut măsuri pentru limitarea imigraţiei, a traficului de persoane şi a formelor de sclavie. „Există o lege privind exploatarea persoanelor care trebuie actualizată pentru a le permite angajaţilor din agricultură să lucreze legal. Dar legea nu rezolvă problema, trebuie aplicată, iar fermierii trebuie să fie în situaţia de a putea respecta legea”, a afirmat Matteo Salvini.

În urma a două accidente rutiere, au murit 16 imigranţi extracomunitari care lucrau ca sezonieri, iar lucrul acesta a generat o dezbatere politică amplă cu privire la exploatarea muncitorilor străini.

„Vom încerca să aplicăm măsuri de constrângere şi pentru legalitatea transporturilor; în ultima perioadă au fost sechestrate 300 de mijloace de transport, autoutilitare cu numere de înmatriculare bulgare şi fără asigurare. Există şi un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor. Obiectivul este o gestionare transparentă a transporturilor, aş spune chiar un sistem public de transporturi, pentru a opri afacerile grupurilor de crimă organizată”, a subliniat Matteo Salvini, potrivit publicaţiei Il Messaggero şi site-ului TGcom24.Mediaset.it, precizează Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here