Ministrul Educației despre plagiate: „Legea nu prevede exact unde se pun ghilimelele”

177

Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, spune că se discută prea mult despre plagiate fiind umbrite astfel valorile învăţământului românesc, în condiţiile în care nici legea nu prevede exact unde se pun ghilimelele.

 „Am avut întotdeauna absolvenţi extraordinari care au plecat în străinătate. Este păcat cu umbrim valorile învăţământului prin scoaterea în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, precum cum ar fi plagiatele. Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate”, a declarat Valentin Popa, după audierea din comisia parlamentară, unde a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

 

Popa spune că nici legea nu este foarte clară în domeniul plagiatelor.

Nici legea după care ar trebui sa îi condamnăm nu este chiar perfectă, nu prevede legea că trebuie ghilimele la un text pe care îl preluăm, sau citarea imediată după el, deşi azi cercetătorii noştri aşa fac. Nici eu nu am învăţat în facultate să fac în acest mod, citarea era la final, dar nu să o faci imediat lăngă text”, a mai spus ministrul propus al Educaţiei, potrivit cotidianul.ro

3 COMENTARII

  1. Oricat o intoarcem plagiatul este si ramane o HOTIE. Ca furi un portofel sau ideile altcuiva, tot furt se cheama ca e. Restul sunt justificari. Iar atunci cand ai un prim ministru sau un ministru hot, problema devine foarte grava.

  2. E jalnic cand exact ministrul educatiei – care mai este si rector al unei universitati – vine cu justificarea furtului intelectual. Oare nu a aflat pana acum ca plagiatul este una din cele mai ordinare modalitati de furt? Nu si da seama ca fabricile de diplome si lucrarile plagiate fac un rau enorm EXACT acelor intelectuali si cercetatori onesti care incearca sa isi faca treaba si se trezesc cu impostori de genul Ponta sau Tudose in prim plan? Ce fel de semnale crede ca da?

  3. Maaa… terminati dr.a.cului cu toata prostia asta cu „plagiatele” ! Vedeti-va de treburi mai serioase.
    Sunt operatiuni , acte si fapte de natura ( administrativa ) scolara si numai profesorii care dau bibliografie, monitorizeaza si supravegheaza educatia … sunt cei mai indreptatiti sa constate aceste lucruri si o nota de 5 ( de trecere ) data… asa ramane oricat va veti „cocarji” voi fel si chip si cat crapati de ciuda si invidie ca Dvs nu aveti titluri si /sau diplome de un anume fel… desi nu va opreste nimeni sa aveti .
    Toti, inclusiv Dvs cei care comentati negativ si va sta in gat „palgiatul” toti… ati fost elevi scolari, liceeni ori studenti ( unii ) si toti ati comis fapte de matura… scolara si/sau copilareasca, toti ati soptit, ati copiat ori v-ati inspirat de la unii si de la altii. Ce… Dvs n-ati mintit niciodata parintii (?) ( si nu numai ) n-ati facut nici un … ” furtisag” … niciodata… si… ” tot necinste, rusine si … furtisag se cheama ” … ?!
    Maaaaaa… dati cu „bolovani” … si nu este cazul !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here