Ministrul Agriculturii dă vina pe oameni pentru răspândirea virusului PPA

32

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică faptul că pesta porcină se răspândeşte foarte repede, iar din nefericire cel care propagă acum acest virus este factorul uman. În schimb, Daea este mulțumit de reacția autorităților.

 

”Din nefericire, se propagă foarte repede şi acum factorul uman este cel care duce acest virus dintr-o parte în alta, prin neînţelegerea fenomenului, prin grija pe care o are faţă de neamuri să se ducă cu o bucată de carne de acolo de unde a tăiat porcul, fără să fie un control sanitar-veterinar în prealabil”, a declarat ministrul Agriculturii la Târgovişte.

”Informaţiile pe care le am conduc, cum s-a întâmplat şi altă parte, la faptul că factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus, pentru că nu toţi înţeleg, nu toţi realizează că este o boală extrem de periculoasă”, a mai spus ministrul Agriculturii.

De asemenea, ministrul a avut doar cuvinte de laudă pentru reacția autorităţilor. ”Categoric da, sunt mulţumit (de cum acţionează autorităţile, n.r.), pentru că am constatat că planul de contingenţă s-a pus în mişcare, iar acţiunea rapidă a autorităţii locale, a DSVSA demonstrează, pe de o parte, luciditatea în momentele acestea, pe de altă parte, viteza de reacţie”, a spus Daea, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here