În minivacanța de Anul Nou, 110 de cadre militare, pompieri și salvatori SMURD, din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, cu 25 de mijloace tehnice s-au aflat zilnic la datorie. Cele mai multe misiuni din această perioadă au fost reprezentate de urgențele medicale, urmate de trei incendii produse la locuințe și anexe gospodărești.

Astfel, pompierii militari au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 112 evenimente și acțiuni specifice, după cum urmează:

  • 98 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave dintre care 9 au fost gestionate de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD;
  • nouă misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice în cazul accidentelor rutiere;
  • trei misiuni pentru stingerea incendiilor;
  • o misiune specifică (deblocare ușă);
  • o misiune de sprijin a echipajelor SAJ Bistrița – Năsăud.

Premergător Revelionului, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control la 11 obiective din județul Bistrița – Năsăud, pe timpul cărora au fost constatate 29 de deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor, toate remediate pe timpul controalelor.

Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate patru amenzi în valoare de 4.500 lei, precum și 29 avertismente.

„Dorim pe această cale să mulțumim cetățenilor că au înțeles și au ținut cont de sfaturile pompierilor militari! Misiunea de informare și prevenire a salvatorilor a dat roade, iar finalul de an nu a fost unul umbrit de incendii ori de alte evenimente riscante pentru viața cetățenilor”, transmite ISU Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.