Foto - smedata.sk

Jaroslav Haščák, om de afaceri slovac care este suspectat de uciderea jurnalistului Jan Kuciack, a fost  arestat după ce Poliția slovacă a efectuat, ieri, percheziții în cadrul companiei Penta. În urma acțiunii, miliardarul a fost arestat.

Jaroslav Haščák este cofondatorul Penta Investments, care are investiţii, mai ales în Europa de Est, în industria medicală, bancară, real estate şi aeronautică. Penta, pe care Haščák o controlează împreună cu Mark Dospiva, are interese în Privatbanka, în lanţul de farmacii Dr. Max şi operatorul de pariuri sportive Fortuna.  

Compania plănuia să deschidă şi în România peste 418 farmacii sub noul nume, în 93 de oraşe din toată ţara, după ce grupul din Cehia a cumpărat 43 de farmacii Belladonna. Anul trecut, Penta a mai cumpărat şi A&D Pharma, din care fac parte farmaciile Sensiblu.  

Jurnalistul slovac Jan Kuciak a fost ucis în anul 2018, împreună cu logodnica sa, la domiciliul lor situat la aproximativ 60 km de Bratislava. Reporterul documentase anchete despre activitatea dezvoltatorului imobiliar Marian Kocner și i s-a dorit moartea după ce s-a constatat că jurnalistului nu îi poate fi închisă gura. Potrivit publicației Adevărul, miliardarul Jaroslav Haščák ar fi suspectat de moartea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.