Miliardari precum Jeff Bezos sau Elon Musk au reușit să facă profituri imense pe parcursul pandemiei de Covid-19, însă un nou raport arată că cele mai mai câștiguri le-au obținut marile dinastii cu imperii financiare, relatează The Guardian.

Zece dintre cele mai bogate familii americane, inclusiv familia Walmart sau dinastiile din spatele industriilor dulciurilor și cosmeticelor au obținut profituri uriașe în perioada pandemiei – o creștere cumulată de 136 de miliarde de dolari în doar 14 luni, conform unui studiu al Institute for Policy Studies, publicat miercuri.

Raportul detaliază felul în care aceste familii nu doar că și-au mărit averile cu miliarde, dar au și luat măsuri pentru a se asigura că sistemul sprijină în continuare această creștere exponențială de bogăție.

Chuck Collins, co-autor al studiului și directorul IPS, spune: „Dacă sistemul ar funcționa așa cum ar trebui, tendința ar trebui să fie spre dispersarea bogăției, nu spre accelerarea ei peste generații”.

În 1983, familia Walton, al cărei „patriarh”, Sam Walton, a fondat lanțul de magazine Walmart, avea o avere de 2,15 miliarde dolari (5,6 miliarde în dolari din 2020). La finalul lui 2020, descendenții lui Walton aveau o avere de 247 de miliarde de dolari, o creștere de 4320% (ajustată cu inflația).

De asemenea, familia Mars, care produce faimoasele batoane de ciocolată, s-a bucurat și ea de o creștere mare a averii sale – de 28% sau 21 de miliarde de dolari, din martie 2020 până în mai 2021.

Dinastia Mars a început în 1911, când Franklin și Ethel Mars au deschis o fabrică de dulciuri care a produs celebrele produse „Milky Way” și „Snickers” în anii ’20 și ’30. Astăzi, compania este condusă de descendenții lor.

Mai multe, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here