Amenzi totale de peste 543.000 de lei, peste 3.600 de metri cubi de material lemnos confiscat, trei autospeciale şi un utilaj hipo folosite la transport ilegal indisponibilizate reprezintă bilanţul controalelor efectuate în ultimele trei luni în cadrul acţiunii ‘Scutul Pădurii’ de către poliţiştii din Alba, potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres. În perioada august-octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Cluj, ai Direcţie Silvice Alba şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, au intensificat acţiunile ce au avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice, menţionează sursa citată.

„S-a urmărit respectarea legalităţii exploatării fondul forestier, verificarea legalităţii în care se efectuează transportul, depozitarea şi valorificarea materialului lemnos dar şi respectarea legislaţiei referitoare la protecţia mediului înconjurător, exportul de material lemnos şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte”, precizează IPJ Alba.

În cele trei luni, au fost organizate 1.547 de controale pe drumurile publice, 48 în fondurile forestiere şi 44 la locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos, fiind verificate 2.851 de mijloace de transport. În urma controalelor, au fost constatate 81 de infracţiuni şi au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 224.200 de lei la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Alte 1.190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 319.960 de lei, au fost aplicate la alte acte normative. Ca urmare a măsurilor de sancţionare contravenţională aplicate şi a constatărilor de fapte penale, poliţiştii, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Alba, ai Gărzii Forestiere Cluj şi ai IJJ Alba, au confiscat 3.691 metri cubi de material lemnos, din care 2.682 faptic, iar 1.009 valoric. Poliţiştii din Alba au indisponibilizat, în vederea confiscării, şi trei autospeciale folosite la transport ilegal de material lemnos şi un atelaj hipo. Acţiunile de protejare a fondului forestier vor continua, subliniază sursa citată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.