Sursa foto: Facebook/ Mihai Chirica

Primarul de la Iași, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar privind extinderea ilegală a unui bloc din municipiu.

Mihai Chirica este acuzat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale), scrie news.ro.

Alături de Chirica au mai fost trimiși în judecată fostul viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu, fostul arhitect-şef al municipiului Anca Brânduşescu, precum şi Mariana Popa, registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi.

Potrivit DNA, Gabriel Harabagiu ar fi dispus și semnat documente, cu ajutorul primarului de la Iași, cu încălcarea legii și prin prezentarea unor împrejurări contrare realității pentru construirea unui bloc.

Blocul ar fi fost construit şi intabulat ilegal de către SC FLUX SRL, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din autorizaţie fiind încălcat planul urbanistic zonal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.