Scandal uriaş, la Dej, mergând până la ameninţări cu cereri de daune de mii de euro, totul, pentru o pisicuţă care a evadat din cuşcă în timpul unei certe, pe tema sterilizării, între doi medici veterinari şi proprietarul patrupedului! Acesta le acuză pe cele două doctoriţe că i-ar fi scos cuşca din cabinet, aruncând-o în stradă. Astfel, uşiţa cuştii s-a deschis, iar pacientul s-a făcut nevăzut. Acum, simultan cu plângerea la poliţie şi pretenţiile de despăgubiri, păgubaşul se va adresa Colegiului Medicilor Veterinari Cluj, cerând pedepsirea exemplară a doctoriţelor. În replică, acestea spun că ele nici măcar n-au văzut vreo pisică în cuşca omului!

 

„Aici io-s şefă. Ieşi afară”!

Poveste cu totul ieşită din comun în municipiul Dej, pe tema unei pisici. Nicolae Hâmpea, pensionar din oraş, s-a prezentat încrezător, luni, la cabinetul veterinar Sanivet Farm SRL din centrul muncipiului ca să-şi sterilizeze pisicuţa. Povesteşte acesta, tunând şi fulgerând: „Deţinem patru pisici, pe care le considerăm, efectiv, membrii familiei noastre. M-a rugat fiica mea din Austria s-o duc pe una dintre ele la sterilizare şi am vorbit cu dl. doctor Trâmbiţaş, şeful cabinetului. Acesta m-a programat, cu trei zile înainte, pentru luni, 18 decembrie, aşa că am ţinut pisica flămândă timp de 24 de ore – aşa cum se face înaintea intervenţiei chirurgicale – şi luni m-am prezentat la cabinet. Acolo, după ce salut respectuos pe cele  două doctoriţe, o domnişoară doctor, Ioana Geană îmi spune, brutal, că n-am ce căuta acolo lunea. Mi-a zis aşa: „Aici nu-i şef Trâmbiţaş, aicea io-s şefă, sunt particular şi fac ce vreau. Ia-ţi pisica şi ieşi afară”! Eu n-am vrut să ies şi am ca martor pe un cunoscut care se afla cu mine şi a văzut întreaga scenă”.  Arată mai departe că – nici una nici alta – doctoriţa Geană a înşfăcat cuşca pisicii, cu animalul de companie în ea  şi a aruncat-o în stradă. Acolo – mărturiseşte bărbatul – uşiţa cuştii s-a deschis şi pisica s-a făcut nevăzută, nemaifiind găsită nici până azi, în ciuda eforturilor familiei. „Am fugit după ea dar nu am mai prins-o”, fluieră a pagubă Hâmpea. Intervine în discuţie şi Iulian Manea, binevoitorul care l-a adus cu maşina la cabinet pe Hâmpea: „L-am dus cu maşina la cabinet şi pe tot parcursul drumului pisicuţa a stat, cuminte, în cuşcă. Ajunşi acolo, s-or certat între ei şi doamna aceea mai tânără o scos cuşca afară, uşiţa s-a deschis şi pisica a fugit. Am văzut-o, noi am alergat după ea dar animalul a dispărut”… Revine Hâmpea, indigant la maximum: „Imediat după incident am sunat-o pe fiică-mea, în Austria şi i-am povestit ce s-a întâmplat. Ea m-a rugat să merg la poliţie, dar eu m-am prezentat prima dată la Inspectoratul veterinar şi am făcut plângere acolo. Doar săptămâna viitoare mă prezint la Colegiul Medicilor Vetrinari din Cluj, pentru că am aflat că cealaltă doamnă este membră ale unei asociaţii de protecţia animalelor şi pentru ce mi-au făcut nu mai merită să facă parte din ea. O să fac plângere iar fiica mea o să le ceară daune materiale, iar eu şi morale – pentru modul cum au vorbit cu mine – fiindcă nu aşa se vorbeşte cu un om de 70 de ani”!

Pisicuţa dispărută, în braţele nepoatei

Medic veterinar: „Noi n-am văzut nicio pisică în cuşcă”!                                            

Apelate telefonic, cele două doctoriţe ne-au declarat că omul delirează… Ioana Geană, cea incriminată, declară că Hâmpea nici n-a vorbit cu ea şi acesta nu ştie despre cine şi ce vorbeşte: „Domnul a intrat peste mine în timp ce consultam şi a zis că a venit cu pisica la sterilizare. Eu nu ştiam nimic de acest lucru. I-am spus că trebuie să completeze un acord de strilizare şi trebuie să achite o sumă. Dânsul a fost foarte foarte nervos iar colega Gărduş i-a explicat ce trebuie să facă. Eu sunt angajată la acest cabinet şi trebuia să ştie că trebuie să achite o taxă”! La rândul său cealaltă doctoriţă prezentă luni în cabinet, Georgeta Gărduş – fondatoarea Asociaţiei de protecţie a animalelor ANIMPROTERM Dej – ne-a mărturisit că omul s-a prezentat în faţa lor într-un mod inacceptabil: „Noi facem campanii de sterilizare în week-end, nu lunea. I s-a spus acest lucru dar el a zis că lasă pisica pe capul nostru şi pleacă. Atunci i-am scos cuşca în faţa uşii şi el a zis că pisica i-a fugit. N-am văzut în cuşca respectivă nicio pisicuţă, că nici nu mârâia, cred că nu era înăuntru nimic. Nu poate să ne oblige pe noi, O.N.G, să-i sterilizăm pisica atunci când vrea el, fără să-şi dea acordul de sterilizare şi fără să se semneze în registrul de consultaţii. Cu o zi înainte am făcut ultima sterilizare din acest an. Noi organizăm campanii gratuite de sterilizare, dar ultima se încheiase deja”. Insist să vorbesc şi cu şeful cabinetului, dl. Trâmbiţaş, singurul capabil să înlăture misterul acestui caz. Mi se răspunde că este implicat într-o intervenţie chirugicală şi mă va suna imediat după ce o termină. N-a mai făcut-o…

Sorin Grecu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.