Medicaţia care conţine substanţa Valsartan, retrasă din farmaciile din România. Vezi motivul

72

Au fost retrase de pe piaţa din România medicamentele care conţin substanţa activă Valsartan, încă din luna iulie. Medicamentele au fost retrase deoarece conţin impurităţi cu potenţial carcinogen. Prin urmare, au dispărut din farmacii şase produse, a precizat ANMDM.

 

Au fost identificate impurităţi cu potenţial carcinogen cunoscute sub denumirea de N-nitrozodimetilamina (NDMA) în substanţa activă Valsartan, fabricată de producătorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals din China. Medicamentele acestea erau prescrise pentru controlul tensiunii arteriale, anunţă ANMDM.

“Ca răspuns la atenţionarea EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului), ANMDM a efectuat o analiză în vederea identificării medicamentelor care conţin Valsartan afectat, în vederea declanşării acţiunii de retragere de pe piaţa din România, ca măsură de precauţie pentru protejarea sănătăţii publice. (…) Conform concluziilor preliminare efectuate de către EMA, asupra riscului apariţiei cancerului la pacienţii care au utilizat medicamentele respective, (…) se estimează posibilitatea apariţiei unui caz de cancer în plus faţă de riscul general la fiecare 5.000 de pacienţi care iau medicamentele vizate cu cea mai puternică doză de Valsartan (320 mg) zilnic, timp de şapte ani”, este precizat într-un comunicat de presă al Agentiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

De asemenea, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale recomandă pacienţilor să nu renunţe la tratament fără consultarea medicului, a subliniat Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here