Material lemnos confiscat în comuna Rodna

62

O societate comercială de exploatare și prelucrare a materialului lemnos de pe raza comunei Rodna a fost amendată de polițiști și inspectorii Gărzii Forestiere, după ce aceștia au descoperit în depozit o cantitate de 21,54 mc de material lemnos fără documente legale. Oamenii legii au descoperit că firma nu era la o primă astfel de îndeletnicire.

 

Polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud au efectuat în data de 5 iulie controale și verificări de specialitate la societăți comerciale de exploatare și prelucrare a materialului lemnos de pe raza județului.

În urma acestor controale s-a mai constat și faptul că aceeași societate comercială ar fi expediat cantitatea de 13,36 mc de material lemnos, în perioada ianuarie- iulie a.c., fără documente legale.

Astfel, în urma neregulilor constatate, materialul lemnos în valoarea de peste 15. 500 lei a fost ridicat în vederea confiscării. Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 6.000 lei, precizează IPJ BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here