Măsuri suplimentare în Salva, Dumitra, Zagra și Telciu au fost adoptate, vineri, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud, pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus CoVid-19! Aceste măsuri intră în vigoare de sâmbătă, 28 noiembrie.

Conform Hotărârii C.J.S.U 99/27.11.2020, se introduc restricţii în unitățile administrativ teritoriale Salva, Dumitra, Zagra și Telciu, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 /1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori. 

În aceste patru comune activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. 

Aceeași Hotărâre C.J.S.U. prevede ca în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mici sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, precum Tiha Bârgăului, și unitățile administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate mai sus și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. 

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 99/27.11.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 noiembrie.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here