Măsuri radicale! La punctele de trecere a frontierei de est produsele alimentare din carne sunt confiscate și distruse

83
Sursa fotografiei: provincial.md

Pentru evitarea răspândirii pestei porcine africane, toate produsele alimentare din carne cu care vin cetățenii din Republica Moldova sau din Ucraina sunt confiscate și distruse la punctele de trecere a frontierei din județul Botoșani.

 

Autorităţile din nordul ţării au luat noi măsuri de protecţie la punctele de trecere a frontierei, astfel încât, toate autoturismele care vin din Republica Moldova sau Ucraina, ţări unde este confirmată prezenţa virusului pestei procine africane sunt controlate. Călătorii care încearcă să introducă în ţară alimente rămân fără produsele din carne, fie că este vorba de conserve, produse preparate sau sendvişuri, acestea sunt distruse de către  autorităţi, la faţa locului.

Conform directorului adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Ovidiu Airimiţoaie, activitatea pe care o desfăşoară instituţia la punctele de trecerea a frontierei respectă o hotărâre dată de Consiliul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care a solicitat introducerea dezinfecţiei la punctele de intrare în ţară.

“Noi asigurăm permanenţa pentru o perioadă de timp la punctele de intrare din ţară. Ştim că virusul este foarte rezistent, avem şi experienţa de la Satu Mare unde ştim că virusul a intrat în ţară prin produse de origine animală, produse preparate tradiţional în Ungaria. Se confiscă tot ceea ce reprezintă produse alimentare, se deteriorează în prezenţa proprietarului, se stropesc cu clor şi apoi se stochează într-o ladă frigorifică până la incinerare. Persoanele care intră în ţara noastră sunt avertizaţi să nu aducă produse alimentare, am distribuit şi pliante, am pus afişe înainte de intrarea în punctul de frontieră”, a declarat, joi, directorul DSVSA Botoşani, Ovidiu Airimiţoaie, conform Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here