Aflată la a treia ediţie, campania iniţiată de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), „Marea Debarasare”, nu a avut succesul scontat printre locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud.

Campania a vizat la nivelul judeţului nostru pe locuitorii din cele patru oraşe: Bistriţa, Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, care s-au dovedit puţin interesaţi de a se debarasa de deşeurile electrice şi electronice (DEEE). Astfel, de pe raza municipiului Bistriţa au fost colectate abia şapte tone de deşuri de acest tip, iar din celelalte trei oraşe cu puţin peste trei tone.
De anul trecut de când a început această campanie, din Bistriţa-Năsăud au fost adunate circa 40 de tone de deşeuri electice şi electronice. Acţiunea se va repeta lunar, urmând a fi extinsă şi în mediul urban.
Şi la nivel naţional, cantitatea de deşeuri electrice şi electronice a fost mai mică cu aproximativ 200 de tone faţă de ediţiile anterioare. Potrivit rezultatelor parţiale ale acestei de-a treia ediţii a campaniei “Marea debarasare” de pe site-ul MMDD, cele mai multe deşeuri de acest fel au fost strânse din judeţul Constanţa – 51.200 kg, urmat de Bucureşti – 39.470 kg şi Timiş – 35.602 kg, Argeş – 27.175 kg şi Suceva – 26.005 kg.
România are de realizat o cotă de 4 kg/cap de locuitor/an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.