Peste 150 de abateri în trafic care au avut ca rezultat amenzi de câteva zeci de mii de lei şi 12 permise de conducere reţinute, constituie „recolta” de ieri a poliţiştilor din Bistriţa-Năsăud, în urma unei acţiuni pe linie de siguranţă rutieră, care a avut la nivelul întregului judeţ. 

 

 

Potrivit IPJ BN, marţi 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Acțiunile au avut loc pe raza întregului județ, vizând neacordarea de prioritate atât pietonilor, cât și vehiculelor.

„În urma acțiunilor, polițiștii au constatat peste 150 de abateri la regimul rutier, în valoare totală de peste 46.000 lei.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere„, precizează sursa citată.

Acțiunile continuă până la sfârșitul săptămânii, urmărindu-se creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

 

Astfel, la data de 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în trafic un bărbat, de 37 ani, din Figa, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172, prin localitate, aflându-se sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here