Se suplimentează numărul de paturi din cele două spitale din Bistrița-Năsăud care tratează bolnavii de CoVid-19, respectiv Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Spitalul  Orășenesc ,,Dr. George Trifon” Năsăud. Numărul total maxim de paturi din compartimentele CoVid din cele două unități spitalicești poate ajunge la 233, din care 13 paturi ATI. 

 Astfel, conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 168 din 22.09.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență hotărăște: 

– Suplimentarea paturilor pentru pacienții confirmați Covid 19, în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cu un numar de 4 paturi, de la 9 în prezent, la 13 paturi începand cu 27 septembrie 2021

– Suplimentarea numărului de paturi din Compartimentul Covid 19 al Spitalului Orășenesc ,,Dr.George Trifon” Năsăud, de la 27 paturi în prezent, la 56 paturi începand cu 22 septembrie 2021;

 – Suplimentarea numărului de paturi din Compartimentul Covid 19 al Spitalului Orășenesc ,,Dr. George Trifon” Năsăud, de la 56 în prezent, la 80 paturi, începand cu data de 01.10.2021, reprezentând capacitatea maximă prevazută pentru această structură.  

În conformitate cu planurile de reziliență, în funcție de situația epidemiologică de la nivelul județului, numărul de paturi va fi crescut treptat, la solicitarea managerilor de spital, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. 

Numărul maxim de paturi la care se va putea reveni este:

153 de paturi în secții cu spitalizare continuă, din care 13 paturi ATI la Spitalul Județean de Urgență Bistrița;

– 80 de paturi în secții cu spitalizare continuă, la Spitalului Orășenesc ,,Dr. George Trifon” Năsăud.

Prevederile prezentei Hotărâri intră în vigoare la data de 23 septembrie 2021.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here