Curtea de apel Alba-Iulia a anunțat reluarea procesului unui tată condamnat la 5 ani de închisoare pentru că și-a ținut copii închiși într-un apartament timp de peste 8 luni și nu le-a permis accesul la școală sau la medic. Bărbatul s-a apărat explicând că nu crede în medicină și că la școală se învață și altceva în afară de principiile biblice. Cei doi copii au tulburări afectiv-emoționale, carențe educative și deficit de mers datorat lipsei mișcării.

În 2021, bărbatul și-a retras fiul după doar două luni la clasa pregătitoare, insistând că educația oferită de statul român nu este creștină.

„Bărbatul consideră că modul de trai al lor este unul normal, bazat pe principii biblice și familiale tradiționale și nu consideră că deciziile sale ar putea să facă rău copiilor săi, deoarece statul vrea să îi impună niște lucruri care nu sunt benefice pentru societate sau pentru creștinism. Nu a acceptat ca copiii săi să socializeze sau să se joace cu alți copii deoarece a considerat că îi poate influența în mod negativ și anticreștin. În opinia acestuia, copiii săi trebuie să urmeze calea creștină, în niciun caz de tot ce este anticreștin, respectiv prin decizii ale statului de a școlariza copii”, arată anchetatorii.

Magistrații au decis reluarea procesului din mai multe motive. Au considerat că pedeapsa de 5 ani de închisoare, decisă de către Judecătoria Alba-Iulia în februarie 2025, este disproporțională cu fapta, în contextul în care tatăl și-a recunoscut vinovăția. Mai mult, cei doi copii nu ar fi beneficiat de un avocat în timpul procesului.

Specialiștii de la Protecția Copilului au identificat o situația gravă în cazul băiatului, acum în vârstă de 10 ani, dar și al surorii lui mai mici, de 6 ani.

„Fetiței nu i s-a administrat niciun vaccin și a fost diagnosticată cu dislalie polimorfă fiziologică, dificultate de coordonare motorie și de mers, enurezis mixt, pierderea țesutului muscular la nivelul întregului corp, hipotonie musculară globală, atragii, deficit de forță a membrelor inferioare și superioare, lipsă de coordonare, mers lent și deformat, capacitate de efort scăzută, dificultăți în efectuarea unor mișcări și întârzieri în achiziția limbajului expresiv urmare a nestimulării adecvate, carențe socio-afective grave cauzate de refuzul accesului la educație și a izolării sociale la care a fost supusă forțat de părinți”, potrivit anchetatorilor.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.