Mafia ucraineană îşi face de cap în Bistriţa-Năsăud! SRI doarme

1062

Faptele sunt cunoscute. În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15.04.2018) pe un teren din vecinătatea localităţii Cepari, din comuna bistriţeană Dumitra a fost găsit un bărbat plin de sânge, împuşcat cu mai multe focuri de armă, dar în viaţă. Atât victima, cât şi asasinul sunt cetăţeni ucrainieni, cu rezidenţă în Republica Moldova, primul având şi cetăţenie moldovenească, şi sunt membri a unei grupări mafiote ucrainene cu baza în Odessa, care operează şi pe teritoriul României, inclusiv în judeţul Bistriţa-Năsăud, şi este specializată în contrabanda cu ţigări şi nu numai. Din motive încă neelucidate, conducerea grupării a ordonat suprimarea unui membru. Operaţiunea a fost ratată, iar asasinul a fost prins la scurt timp de poliţiştii maramureşeni, după ce au fost sesizaţi de cei din Bistriţa-Năsăud.

 

Este o situaţie inedită pentru autorităţile din Bistriţa-Năsăud, în special pentru cei de la poliţie, atât victimei aflate în spital, Vadim Malogolovenko, dar şi asasinului, Maxim Filogloio, fiindu-le asigurate măsuri de protecţie speciale.

Lui Malogolovenko datorită faptului că tentativa de asasinat ar putea să se repete, din cauză că ar putea să devoaleze activitatea grupului mafiot pe teritoriul României – contacte, legături, complici, gazde – iar lui Filogloio, aflat în arestul preventiv al poliţiei bistriţene, pentru pericolul potenţial pe care îl reprezintă, acesta fiind un individ violent care nu ezită de a folosi o armă de foc, şi pentru prevenirea unei eventuale tentative de evadare prin mijloace violente. Din această cauză, victimei, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, îi este asigurată o protecţia totală, cu schimburi de câte doi oamenii, proveniţi din cadrul SAS (Serviciul pentru Acţiuni Speciale). De asemenea la locul de deţinere al criminalului ucrainean, arestul IPJ BN, au fost luate măsuri sporite de pază cu accent pe respectarea tuturor procedurilor şi regulilor specifice locului de detenţie.

Nu de alta, dar în istoria poliţiei bistriţene, există un caz de evadare, când un arestat preventiv, cu fără prea mari abilităţi, speculând încălcarea grosolană a regulilor centrului de detenţie de către gardieni, a părăsit arestul fără nici o dificultate, fiind necesare ulterior eforturi deosebite pentru capturarea acestuia, atât umane, dar mai ales materiale. Este vorba de ”celebrul” George Frunzilă, condamnat pentru viol şi incest.


Află mai multe detalii, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrita de la orice punct de vânzare a presei.

Doru Costin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here