Ludovic Orban îşi aşteaptă azi sentinţa de la ÎCCJ! În caz de victorie, vor avea loc schimbări în organizațiile de Neamț, Maramureș sau Bistrița-Năsăud! Un bistriţean este favorit la scaunul de conducere al partidului, în caz de eşec

298

Preşedintele PNL Ludovic Orban ar putea  primi, luni, o decizie definitivă în dosarul în care este acuzat de de folosirea influenței sale de politician în scopul obținerii unor foloase necuvenite.  

O confirmare  a primei decizii de achitare  va  întări autoritatea lui Orban  în partid  și așa destul de contestată și-i va oferi acestuia prilejul să ia câteva  decizii controversate la nivelul filialelor, amânate de ceva vreme. O răsturnare a situației printr-o  condamnare ar deschide Cutia Pandorei în principalul partid de Opoziție care încă nu și-a  regăsit suflul după ultimele înfrângeri  electorale și care nu dispune de omul providențial ca să-l scoate la liman la viitoarele  alegeri, notează stiripesurse.ro.

 

Conform surselor  citate de jurnaliştii de la stiripesurse.ro,  în cazul în care magistraţii de la Înalta Curte vor menţine decizia de achitare pronunţată de instanţa de fond, Orban va trece la fapte și va decapita unii lideri de filiale care nu au performat, în paralel cu organizarea de alegeri în filialele unde există  situații de interimat.

Toate filialele din București, inclusiv Bușoi ca lider peste ele, sunt principalele vizate. În teritoriu, vor avea loc schimbări în organizațiile de Neamț, Maramureș sau Bistrița-Năsăud. Principalul motiv care va  fi invocat va fi blatul cu PSD. În realitate însă,  Orban  vrea să-și instaleze oameni devotați propriei cauze, care să-i susțină efortul de reorganizare și mobilizare pentru viitoarele alegeri europarlamentare. În caz de eșec la aceste alegeri, tot va avea  spatele asigurat, pentru că este puțin probabil ca  noii lideri de filiale instalați de el să-i ceară demisia așa cum s-a întâmplat cu Crin Antonescu acum  ceva ani buni„, au explicat sursele citate de ştiripesurse.ro.

Conform sursei citate, adversarii lui Orban, dar şi foştii lui susţinători caută un înlocuitor pentru acest, potrivit intereselor lor. Unul dintre cei vizaţi ca posibil înlocuitor al lui Orban ar fi numărul doi în partid, secretarul general Robert Sighiartău, care este considerat omul potrivit pentru un asemenea rol, nefiind implicat în niciun scandal de natură penală, dar în același timp, prea necopt politic pentru a fi un lider cu autoritate. În fapt, oameni precum Bolojan, Falcă și Hava speră ca ei să fie cei care ar conduce partidul din umbră într-un astfel de caz.  Și Ben Oni  Ardelean  are aspirații similare. La fel, liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, chiar dacă își datorează funcția lui Orban, mai notează stiripesurse.ro.

1 COMENTARIU

  1. Adica…” victorie” in ce sens, in sensul ca este condamnat si inlaturat din functie, sau ca este achitat ? Asta inseamna ca cineva are un „nod mare in gat”… cu acest lider…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here