Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că în Legea bugetului de stat a fost introdus un amendament care reduce cu 30% finanţarea pentru partidele politice.

„Nu ştiu cine primeşte mai mulţi bani, nu am făcut astfel de calcule, lucrul cel mai important este că am redus, per total, cu 30% finanţarea pentru partidele politice, apropo de reducerea cheltuielilor. Nu ştiu către cine se duc banii. E un amendament care a fost aprobat la Legea bugetului de stat, un amendament care a scăzut, de exemplu, finanţarea pentru PSD”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă, la Reprezentanţa permanentă a României pe lângă UE.

El a adăugat că nu ştie dacă, în urma acestei modificări legislative, partidul lui Victor Ponta, PRO România, primeşte mai mulţi bani. 

Expert Forum a semnalat, miercuri, faptul că, prin bugetul pe anul acesta, partidele primesc subvenţii în funcţie de numărul parlamentarilor pe care îi au înscrişi la data 1 ianuarie 2020, nu după numărul de voturi obţinute, aşa cum prevedea Legea 334/2006 a finanţării partidelor politice. 

„Am luat la cunoştinţă şi apreciem faptul că limitele maxime ale subvenţiilor au fost reduse pentru anul curent la 181 de milioane de lei.

Cu toate acestea, acelaşi act normativ a inclus o modificare prin care subvenţiile se acordă potrivit numărului total de parlamentari înscrişi în fiecare dintre partidele politice la data de 1 ianuarie 2020, şi nu conform numărului de voturi obţinute la alegerile locale şi parlamentare, după cum specifică Legea 334/2006 a finanţării partidelor politice”, se arată într-un comunicat al Expert Forum, care cere abrogarea acestei noi prevederi.

sursă: stiripesursă.ro

2 COMENTARII

  1. Halooo… domnu … cu ” baioneta ” … si care ” a urlat ” in gura mare la TV…cu bratul intins oblic in sus… ce ziceti, daca la alegerile pe care le ” fortzati ” or sa iara din nou cei de stanga la butoane ?! O sa va ” impuscati in cap singuri „… sau … o sa va trageti macar cate un sut in c*r toti… in frunte cu cine va incita la asa ceva ?
    INTREB DOAR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here