Fostul premier al României, Ludovic Orban, a reacționat după discursul șefei Parlamentului European, precizând că a fost o mângâiere pe creștet.

„Avem nevoie nu de discursuri frumoase despre România, ci avem nevoie de o implicare a tuturor celor care dețin funcții în instituțiile europene, pentru a pune presiune serioasă asupra Austriei și Olandei, pentru a le schimba poziția. Mi s-a părut așa, ca un fel de mângâiere pe creștet, ca o consolare. Noi nu avem nevoie de consolare, noi avem nevoie de un sprijin real pentru integrarea României în Schengen”, a declarat, la RFI, Ludovic Orban, referindu-se la discursul ținut de președinta PE, Roberta Metsola, în Parlamentul de la București.

Fostul premier crede că „a fost o gravă greșeală din partea României să forțeze votul pe 8 decembrie, fiind și cuplată de Bulgaria, pentru că se știa clar că atât Austria, cât și Olanda vor vota împotriva noastră, forțarea votului și inabilitatea de a amâna pe martie, când eu cred că nu am mai fi avut o opoziție a Austriei”.

Ludovic Orban consideră că România ar trebui să se decupleze de Bulgaria în dosarul Schengen, scrie stiripesurse.ro.

„Trebuie luată o decizie, rămânem sau nu rămânem cuplați cu Bulgaria? Punctul meu de vedere este că trebuie să ne decuplăm, pentru că nu putem să depindem noi ca țară de ceea ce face Bulgaria până la momentul respectiv”.

Citește și: Cinci basarabeni, reținuți după un scandal în Șieuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.