Ludovic Orban, achitat definitiv de ÎCJJ

87

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru că i-ar fi cerut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro pentru finanţarea campaniei sale electorale pentru Primăria Capitalei, potrivit stiripesurse.ro.

 

Decizia pronunţată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă, fiind menţinută astfel decizia luată în 31 ianuarie 2017 de un complet de trei judecători al instanţei supreme.

Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Naţională Anticorupţie împotriva sentintei penale nr.50 din data de 31 ianuarie 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penală, în dosarul nr.1996/1/2016, privind pe inculpatul Orban Ludovic. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea prezentei cauze rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales pentru intimatul inculpat Orban Ludovic, în sumă de 70 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 5 martie 2018„, se arată în minuta instanţei.

 

Ludovic Orban a fost acuzat de de procurorii DNA că acuzat că s-a folosit de funcţia pe care o avea în PNL şi a cerut, în 2016, unui afacerist 50.000 de euro, pentru campania electorală pentru primăria Capitalei.

 

1 COMENTARIU

  1. Bun de viitor presedinte al Romaniei… mai ales daca va continua sa se va „bate la baioneta” … cu partidele de stanga si mai ales ca in „statul paralel ” sunt din aceiasi ” grila” politica a domniei sale, pe care nu trebuie sa-i mai schimbe ori sa-i ” dea jos” !
    Guvernare de un fel , cu un presedinte de stat de celalalt fel… vedeti si Dvs ce se intampla. Efectiv nu mergem nici „cea”… si nici „hais”… !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here