Afaceristul bistriţean Lucian Ungur a devenit cel mai mare duşman al clienţilor ce au cumpărat apartamente din blocul construit de el în cartierul rezindeţial Valeria Peter Predescu. Dezvoltatorul imobiliar a promis locuri de parcare, lift şi condiţii optime de trai şi nici în ziua de azi nu le-a introdus locuitorilor curentul electric în bloc.

 

Lucian Adrian Ungur, fost candidat PP-DD la funcţia de primar, fost consilier local pentru câteva ore.  La şase ani de la predarea cheilor, un bloc e tot în organizare de şantier, iar locatarii îi dau în mână “popularului” banii pentru curentul electric.

Potrivit unor locatari din cartierul rezidenţial de pe strada Valeria Peter Predescu, aceştia ar fi semnat un antecontract în 2008 când Lucian Adrian Ungur era oarecum „pe val” şi nu se ştiau foarte multe despre el.

Gazeta de Bistriţa a fost abordată de mai mulţi locatari care au cumpărat apartamente de la Lucian Ungur şi care sunt la un pas de a ieşi în stradă pentru a obţine promisiunile din contract.

Pe lângă resturile de la materialele de construcţii, parcările neamenajate, dar promise, clienţii lui Ungur încă după şase ani nu au curent electric propriu, ci cumpără în regim de şantier de la acesta.

„Când am cumpărat apartamentele de la el ni s-au promis locuinţe la cheie, cu toate utilităţile incluse. În schimb, anii au trecut şi acum ne spune că nu mai ţine de obligaţia lui să ne facă lift şi că nu vrea să ne bage curentul în bloc. În prezent, toate cele 70 de apartamente din blocul nostru, cumpără energie electrică de la Ungur, în regim de şantier. Gândiţi-vă că pentru o garsonieră ce are un televizor, un frigider şi o maşină de spălat, el cere 90 de lei pe lună pentru energia electrică ce o furnizează în regim de şantier. Şi aşa o ţine de 5-6 ani.

Problema este că noi am auzit că de la 1 iulie, RENELUL nu mai vrea să prelungească contractul cu el, pentru că s-au înregistrat cereri ale locatarilor ce vor să facă individual contract direct cu furnizorul de energie pentru a nu mai fi ţepuiţi de Ungur. În bloc se strâng semnături de la locuitori pentru ca să ne băgăm curentul în scară. Însă acest lucru înseamnă un cost de 600 de milioane de lei vechi.

Ungur se spală pe mâini şi spune că nu va face nimic pentru a ne ajutat să obţinem energia electrică. După ce ne-a vândut apartamentele, îl doare în cot.

Cu toate astea, şi dacă obţinem semnăturile de la locatari, tot avem nevoie de aprobarea lui ca să se facă lucrările, deoarece nouă nu ne-a lăsat decât o alee de acces mică” relatează unul dintre locuitori.

gunoaie ungur 2

Gunoaie, şantier static şi ameninţări

Un alt motiv pentru care oamenii de acolo sunt revoltaţi pe Lucian Ungur este că acesta a început în urmă cu câţiva ani să depoziteze gunoaie în jurul blocului.

„De vreo doi-trei ani a început să depoziteze gunoaie. E în regim de şantier şi ne spune că nu are cum să le adune de acolo. Accesul la scara se face pe o aleea ascunsă şi în caz de incendiu nu se poate ajunge cu salvarea sau maşina de pompieri. De 5-6 ani de zile ne promite o stradă asfaltată, dar nu a făcut-o. Unii spun că acel teren ar fi la bancă. Acum, nu de mult, a revenit la noicu faptul nu va mai construi liftul din bloc, şi a zis ca nu îl mai face el că ţine obligaţia asociaţiei de proprietari.

Aici sunt vreo 70 de apartamente. Avem locuri de parcare neamenajate şi mai nou a pus un afiş prin care ne cerea să lăsăm o copie după talonul maşinii şi una după buletin, cu menţiunea că dacă nu o vom face şi vom mai parca în zonă, ne va raporta la primărie să vină să ne blocheze roţile.

Drumul de lângă bloc e atât de plin de bolovani şi gropi, încât maşinile se strică cu uşurinţă.

La ce să dai pe o garsonieră zeci de mii de euro, când ai 40 de mp, parcare nu, lift nu, curent electric nu, cu gresia de pe scară ce se desprinde deja şi cu lucrări de proastă calitate”, relatează cel de-al doilea locatar.

gunoaie ungur 3

Datorii cu duiumul şi politician talentat

Aşa cum se ştie, Lucian Adrian Ungur are zeci de procese la Judecătoria Bistriţa şi Tribunalul Bistriţa-Năsăud, iar Fiscul îi vinde la licitaţie unele apartamente ca să mai stingă din datoriile pe care acesta le are către stat. Între timp, Lucian Adrian Ungur este prezentat în conferinţe de presă drept un politician de succes căruia i se oferă direct funcţia de preşedinte pentru onoarea pe care a făcut-o partidului plin de migrator politici în care a intrat. Statul de drept e aşadar pe mâini bune!

„Alţi vecini s-au trezit cu contracte de vânzare-cumpărare în care notarul„uitase”de cota parte aferentă apartamentului. Oamenii nu au avut ce face, au deschis procese, iar în prima fază au chiar pierdut. Unii nu s-au descurajat, au continuat şi, în final, au avut câştig de cauză. Cu toate acestea, mai avem vecini care nu au contracte de vânzare-cumpărare, alţii care nu au apartamentele întabulate sau au diferite alte probleme”, a adăugat proprietarul apartamentului din blocul construit de Ungur.

Partidul Poporului Dan Diaconescu i-a pus o anchetă pe cap. În 2012, fostul lider al PP-DD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu a fost cercetat de DNA Cluj, după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la Ungur pentru ca cel din urmă să poată candida în numele PP-DD la Camera Deputaţilor.

gunoaie ungur 4

Dat în judecată de KFC pentru furt intelectual

Probleme a avut Lucian Ungur şi cu giganţii de la KFC, care l-au dat în judecată pentru furt intelectual, fiindcă sigla şi logo-ul pe care omul de afaceri bistriţean le utilizează la fast-food-urile sale deschise pe raza municipiului seamănă izbitor de mult cu cea folosită de brandul american.

Varianta bistriţeană se numeşte RFC, abrevierea de la „romanianfrostchicken”. Logo-ul seamănă leit cu cel de la KFC, înfăţişându-l pe bătrânelul simpatic, puţin mai tânăr decât originalul, iar sloganul „so good!” a fost şi el împrumutat, însă a fost tradus în germană „sehr guut!”. Culorile sunt şi ele aceleaşi.

Omul de afaceri a „împrumutat” şi preparatele celor de la KFC. Astfel, în meniul său se regăseşte celebra găleată plină cu fâşii din piept de pui şi aripioare picante de la KFC.Meniul „box” nu lipseşte nici el şi nici „twisterul” de la KFC, care în variantă bistriţeană se numeşte „twisfillet”. Celebrele „crispystips” au fost şi ele împrumutate, fiind redenumite: „crisp RFC”.

Deocamdată, procesul este amânat prin învoiala părţilor.

11 COMENTARII

  1. Asta este nimica toata. De ce nu scrieti si despre faptul ca cel putin 15 apartamente sunt in situatia de a fi evacuate pentru sunt sub executare silita de catre BCR unde Ungur are datorii de 1.5 milioane de euro, apartamente care au fost vandute de catre Ungur actualilor locatari (platite in termen)? Ungur a dus cu zaharelul de la o luna la alta perfectarea contractelor autentice de vanzare cumparare si implicit intabularea, astfel ca cumparatorii de buna credinta au fost inselati si acuma sunt in situatia de a fi dati afara din apartamentele platite.

  2. Bun.. Încă un articol care le zice asa cum trebuie.. Si?
    Atat știm sa facem, sa scriem articole, sa le citim si sa comentam.. Dar cand vine vorba sa se mobilizeze oamenii sa il dea in judecata, nu mai auzi pe nimeni, nu mai dai de nimeni. Toți sunt ocupați cu alte probleme mai importante, toți se fofileaza si se tem.. Asa e de ușor sa observam din umbra si tot din umbra sa comentam.. Cat de greu e sa înțeleagă lumea că singuri e întotdeauna mai greu, dar împreună nu ar avea ce comenta acest „om de afaceri”. Fac apel si pe această cale, către toți care au ceva de împărțit cu Ungur, haideți să ne mobilizam să îl dăm in judecata pentru toate problemele pe care le-a cauzat. Pentru cine s-a saturat de acest individ si de metodele jenante pe care le practică, aveți la dispoziție adresa de e-mail: asociatie.bloc1@gmail.com. Sa ne auzim cat mai mulți.

  3. Un gunoi de om asa a procedat cu toate blocurile. Dupa ani de zile in care s- a platit curent de santier la pret de parca era o vila cu 5 camere, intr-o zi gunoiul a venit si a sistat alimentarea.asa ca ia frigiderul du-l pe la neamuri , ca nu oi lasa sa se descongeleze porcul cumparat din iarna si stau fara curent 1 saptamana, a dar ce romantic era la luminari ar trebui sa- i multumesc la gunoiul asta ca nea oferit clipe de romantism. Mai greu cu apa calda. Niric ca era vara afara si ers buna si apa rece, luaral dracu de gunoi. altele ar mai fi incepand se la lucrarile interminabile la blocul construit cate 1 luna pe an de titi retardati care nu au tinut in viata lor in mana o mistrie, drumul oaselor in care iti rupi masina ca nu are bani gunoiul de asfalt ar trebui sa puna ceva pesti macar am pescui din balcon in lipsa de alteceva, lipsa unui loc de joaca, mizeria gunoiul, si ca incheiere lucrarile din apartamente iti curge apa din toti pereti ca numai materiale de calitate a folosit.

  4. Am platit o instalatie de alimentare cu apa si acum nu pot sa o mai folosesc pentru ca nu vrea d-nul Ungur ! Nu plateste facturile si gata pentru ca nu vrea ! Primaria nu se baga pentru ca este organizare de santier ! Noi consumatorii ne spalam la prieteni , rude , parinti. Vreau sa cer daune pentru impiedecarea folosirii bunului !

  5. Auabis
    Locatari din doua blocuri de acolo au de la blocurile voastre au datori la apa de zeci de milioane . Vreti ca Ungur sa va plateasca facturile ? Incercati sa fiti corecti . De ce contorul mare este demontat si se afla la Auabis daca v-ati platit cosumul de apa ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.